реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"ГРІМ" почув шелест купюр

Прес-конференція Чернігівської організації «Грім» (Громадські ініціативи Майдану) пройшла у вівторок, 17-го червня у приміщенні організації «Просвіта» в Чернігові.
Спілкуючись з журналістами, члени організації розповіли про свою діяльність, про плани з проведення люстрації, про те, якими принципами керуються. Про це розповів сайт Високий Вал

Модератором зустрічі виступав Олександр Бондарєв.
Він розповів, що Чернігівська обласна громадська організація «ГРІМ» офіційно створена 11 червня 2014. Далі в планах створення таких організацій на місцях. Основним завданням «Грім» є проведення другого етапу революції - люстрації.

Далі були виступи членів організації.
Вадим Йовенко (голова Чернігівської обласної організації «ГРІМ») заявив:

-23 роки незалежності країна чекала поліпшень, але чиновники займалися тільки власним збагаченням. Після того, як Янукович відмовився підписувати асоціацію і почалися події в Києві, в Чернігові був створений Штаб національного опору до складу якого ми входили.

А після втечі екс-президента, у народу України з'явився реальний шанс очистити владу. Однак, коли потрібні конкретні дії по зсуву підлягають люстрації чиновників, то потрібна дієздатна організація, а не фіктивна, яка здатна лише робити заяви. Також з боку деяких людей були спроби проводити контрреволюційну діяльність по відношенню до активних членів Штабу національного опору.

Тому тими, хто дійсно хоче змінити країну, було прийнято рішення створити окрему організацію з конкретними цілями - «Грім». А тепер це юридично оформлена організація, і відповідно може працювати в юридичному полі. Зараз одне з наших основних вимог до Президента України - це люстрація. І ми готові допомогти йому не здійснювати кадрових помилок. Також ми плануємо відкривати філії нашої організації по області і по інших регіонах країни.

Один з представників «Громадських ініціатив Майдану» Олексій Корж:
-Ми всі розуміємо ту ситуацію, яка зараз складається. У будь-якому суспільстві тих людей, які беруть на себе відповідальність впливати на історію, міняти її вектор, їх украй мало. І беручи до уваги те, що відбулася революція, ми вибрали легітимного президента, багато активних учасників подій цього року заспокоїлася.

А у чиновників, які розуміють, що їх перестали контролювати, з'являються спокуси до неправомірних дій. Тим більше, що попереднє життя пішла не так давно. І народ повинен контролювати дії чиновників, знімати недостойних з посад. Так як від наших дій, від дій народу, залежить те, як він буде жити в майбутньому. Тому одним із наших завдань також є контроль за діями чиновників.

Володимир Поліщук редактор «Люстраційного бюлетеня»:
-Наше видання поки єдине видання такого типу по Україні. Нещодавно були під Дніпропетровськом, де проходила зустріч кола народної довіри, на якій були присутні представники різних областей. Ділилися досвідом з проведення очищення влади.
Багато зацікавилися нашим виданням і пообіцяли, що будуть і в інших областях з'являтися такого роду бюлетені. І це, як ви розумієте дуже важливо, оскільки зараз дуже багато ЗМІ належить тим людям, в інтереси яких не входить поширення правди.

До слова, тут, в приміщенні «Просвіти», знаходиться приймальня «Люстраційного бюлетеня», де ми приймаємо матеріали. І нам часто передають інформацію прості громадяни. Часто буває, що такий матеріал є недопрацьованим, тим не менш, ми завжди раді співпраці з людьми, оскільки є самостійним видавництвом.

Далі Олександр Бондарев заявив, що на його особисту думку Штаб національного опору (вихідцями з якого є багато представники «Грім») хоч і продовжує свою роботу, але все ж став недієздатним, зжив себе. Він виконав свою місію, влада змінили як в області, так і в Україні. І за останні півтора місяці жодного рішення, яке б щось могло кардинально міняти, прийнято не було в Штабі національного опору.

-Ми почали переговори про те, щоб його переформатувати, щоб штаб зайнявся конкретикою. Однак, на його особисту думку, почався «шелест купюр» і потрібні рішення тепер блокуються. Тому й прийнято було рішення розпочати другий етап революції - люстрацію, відокремившись в нову організацію «Грім».

Від присутніх на зустрічі журналістів було поставлено питання щодо фінансування Чернігівської обласної громадської організації «Грім». На який Вадим Йовенко відповів, що, по-перше, до лав організації входять також підприємці і вони можуть забезпечити видання «Люстраційного бюлетеня» самостійно; а по-друге, для проведення акцій, наприклад, громадяни пропонують свою допомогу, в тому числі пропонують і використання їх апаратури.



Теги:Дубіль, грім, Люстрація, Володимир Поліщук, штаб спротиву


Читайте також



Коментарі (0)
avatar