реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Єврокомісія пригрозила Польщі за блокування кордону України

Єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян констатувала майже повну відсутність участі польської влади у вирішенні проблеми блокування далекобійниками кордону з Україною та пригрозила вжиттям заходів.

Європейська Комісія (ЄК) в середу, 29 листопада, засудила "майже повну відсутність участі" влади Польщі в спробах припинити блокаду польськими водіями вантажівок кордону з Україною.

Єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян назвала ситуацію на польсько-українському кордоні "абсолютно неприйнятною".

"Немає доброї волі в пошуку рішення. Це майже повна відсутність участі польської влади. Весь Європейський Союз, не кажучи вже про Україну, яка зараз перебуває в стані війни, не можна взяти в заручники, блокуючи наші зовнішні кордони", - цитує її агентство AFP.

Велян додала, що Єврокомісія має право вживати заходів проти тих, "хто не дотримується правил і не застосовує закон".

27 листопада міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листи Україні та Єврокомісії. Українську владу він закликав скасувати "електронну чергу на кордоні", а ЄК - проаналізувати вплив угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС ("транспортний безвіз") на європейський ринок автомобільних перевезень.

28 листопада директор генерального директорату Єврокомісії з питань сільського господарства П'єр Баску заявив, що ЄК не бачить негативного впливу аграрного експорту з України на ринки Євросоюзу.

4 грудня ситуацію на польсько-українському кордоні обговорюватимуть міністри транспорту країн ЄС на саміті в Брюсселі.
ЛРТ



Теги:Україна - Польща, Україна - ЄС, блокування кордону


Читайте також



Коментарі (0)
avatar