реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів: ліфти запускають, а громадський транспорт треба зачекати

Сьогоднішній день принесе маленьку радість багатьом чернігівцям, які мешкають у висотних будинках: починають працювати ліфти.

Вони були зупинені 15 березня, коли за місто йшли бої. Ліфти мають запустити всі до кінця тижня, але, звісно, в неушкоджених будинках. Управління житлово- комунального господарства міської ради звернулося до містян з проханням обмежити користування ліфтами в час комендантської години, оскільки аварійні служби у цей час не приїжджатимуть. Та й якщо з ліфта визволятимуть рятувальники, то потім його треба ремонтувати, а це час і гроші.

Пересуватися по Чернігову сьогодні доводиться якщо не пішки, то на велосипеді чи на таксі, яких також різко поменшало. Громадський транспорт міська влада обіцяє запустити у другій – третій декаді місяця.

Як розповів міський голова Владислав Атрошенко, наразі у місті лишилося 65 автобусів, які можуть розпочати роботу. До війни на маршрутах працювали 230 автобусів. Ті, що лишилися, перевізники випускати не хочуть з кількох причин. «Перша – перевізники наперед просять близько 7 мільйонів гривень з міського бюджету на ремонт техніки, заправку та інше. У той же час, грошей у міському бюджеті немає, - пояснив Владислав Атрошенко. - Крім того, у місті бракує водіїв та пального, при цьому ціни на нього значно підвищились. За таких умов вартість квитка має зрости з 8 до 10-12 гривень».

А що з тролейбусами? Від російських обстрілів тролейбусні лінії були обірвані майже по всьому місту, а подекуди пошкоджені або зруйновані й опори контактної мережі. За таких умов, за словами керівника комунального підприємства "Чернігівське тролейбусне управління" Руслана Ємця, на ліквідацію пошкоджень і відновлення руху тролейбусів по місту - навіть без найбільш постраждалих ділянок - потрібно буде мінімум 2-3 місяці.

Фото з сайту ЧeLine



Теги:громадський транспорт, Чернігівська міська рада, Відновлення, ЧТУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar