реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бахмачанка збирала гроші на АТО у Лондоні

На День Незалежності в Українському католицькому соборі в Лондонi відбулася благодійна акція, організована соціально-культурним проектом «World Pray for Ukraine, United for Ukraine», Українською греко-католицькою церквою та посольством України у Великобританії.

Однією з ініціаторів акції була бахмачанка Інна Васечко, яка мешкає у Лондоні. «У нас виникла ідея допомогти нашій країні, — зазначає пані Інна. — Ми самі вклали свої кошти і зібрали хорошу суму на підтримку українських військових».

Розпочали акцію на підтримку України з літургії, в якiй взяла участь майже тисяча людей.

У великому залі собору була виставка картин найталановитіших українських художників, які живуть у Великобританії, в тому числі Сергія Савченка, Надії Токарської, Ольги Браун та Наталії Паламарчук. Крім того, показували вишитi українськi рушники, картини петриківського розпису (спадщина ЮНЕСКО), колекцію художнього різьблення по дереву, стародавні книги та ікони з різних регіонів України.

Опівдні вiдбувся традиційний український обід, в меню якого входили вареники, сало, ковбаски та тушкована капуста, а також виключно українські десерти — зефір, домашня випічка, печиво, тістечка та український шоколад.
Сюрпризом для всіх гостей був коровай, спечений на замовлення та привезений із Києва.

Кожен мав змогу відвідати благодійну ярмарку, де вiдбувся розпродаж українських виробiв та сувенірiв, патріотичних футболок, кепок, магнітiв та дерев’яних виробiв ручної роботи та петриківського розпису.

Під час акції вдалося зібрати більше трьох тисяч фунтiв (60 тисяч гривень) для потреб української армії, для лікарень, які доглядають за пораненими, та для сімей з дітьми, які покинули зону АТО.



Теги:українська діаспора, АТО, Бахмач, Благодійність, лондон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar