реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Атрошенко став почесним громадянином Чернігова

Рішення затверджене Чернігівською міською радою сьогодні, першого листопада. Відзнаку «Почесний громадянин міста Чернігова» отримали троє бійців 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, які брали участь в обороні міста з перших днів широкомасштабної російсько-української війни та відзначилися під час бойових дій.

Почесними громадянинами Чернігова стали:
Стефурак Микола Миколайович, майор ЗСУ — заступник командира механізованого батальйону. Під його командуванням бійці тримали оборону на новоселівському напрямку. Зокрема, 9 березня 2022-го він першим помітив ворожу ДРГ і відкрив вогонь. Росіяни ні тоді, ні після, не досягли жодної стратегічної цілі. Зараз Микола Стефурак продовжує захищати країну на запорізькому напрямку.
Олефіренко Артур Олександрович, капітан ЗСУ — командир 8-ої танкової роти 3-го танкового батальйону. Боронив Чернігів на білоруському напрямку (н.п. Пакуль, далі — район вул. Кільцева — аеродром Півці — ТЦ «Епіцентр»). В одному з боїв Артур Олефіренко демілітаризував ворожий танк Т-72, в якому знаходився командир танкового батальйону ЗС рф Леонід Щьоткін та БМП, яка згоріла разом з екіпажем та десантом. Після втрати командування ворожий наступ вдалося швидко зупинити. Зараз продовжує захищати країну на донецькому та луганському напрямках.
Приходько Олексій Михайлович, старший сержант ЗСУ — командир гранатометного відділення гранатометного взводу механізованого батальйону. Учасник АТО/ООС. З 24 лютого у складі гранатометного взводу механізованого батальйону став на захист Чернігова на новоселівському напрямку. Завдяки його вмілому керуванню розрахунками, особовим складом гранатометного взводу була зупинена не одна ворожа колона противника. Під час одного з боїв Олексій знищив два російських танки Т-72, пошкодив ББМ «Тигр» та знищив 5 ворогів.
Також відзнаку «Почесний громадянин міста Чернігова» присвоєно Чернігівському міському голові (2015–2023 р.) Атрошенку Владиславу Анатолійовичу. Під його керівництвом Чернігову вдалося з аутсайдерів у 2015 році, опинитися в лідерах за рівнем розвитку серед інших обласних центрів. Під час активних бойових дій у лютому-березні 2022-го знаходився на своєму робочому місці, сприяв у вирішенні питань військових та організовував функціонування міста. Нагороджений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

— Він змінив вектор руху міста із застою на розвиток; під час активних бойових дій знаходився на своєму робочому місці і забезпечував організацію функціонування міста, — зазначив під час присвоєння відзнаки Олександр Ломако, коментуючи внесок Атрошенка у розвиток Чернігова.

Пізніше цього дня Владислав Атрошенко у своєму Telegram-каналі подякував за присвоєне звання, зазначивши, що це нагорода для всієї громади Чернігова.

За видатні заслуги в галузі охорони здоров’я це почесне звання присвоєне Фризу Володимиру Івановичу — завідувачу ортопедичного відділення КНП «Чернігівська міська лікарня № 2», лікарю ортопеду-травматологу.

За повідомленням прес- служби міської ради



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, почесний громадянин, Володимир Фриз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar