реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Арія Петра перемогла у фінському Турку

З 13 по 17 листопада 2014 року у місті Турка (Фінляндія) відбувся ІІІ Міжнародний конкурс хорів, інструментальної музики та академічного вокалу, в якому брали участь колективи та солісти з Фінляндії, Швеції, Данії, Іспанії, Німеччини, України, Латвії, Литви, Естонії, Казахстану, Росії та інших країн. Конкурс був присвячений відомому фінському композитору Яну Сібеліусу. Повідомляє сайт Департамент культури, туризму, національностей і релігії

Україну мав честь представляти соліст Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, Лауреат Міжнародних конкурсів Сергій Сулімовський, який і став переможцем у номінації “Академічний сольний вокал”.

В запеклій творчій боротьбі та суворих умовах конкурсу (на репетицію, наприклад, було надано лише 8 хвилин) Сергію Сулімовському допомагала завоювати Перше місце - концертмейстер, заслужений діяч мистецтв України Світлана Пилипенко.

Програма, яку виконував Сергій Сулімовський була високо оцінена журі конкурсу. Це твори Я.Сібеліуса (Гімн до Таїс), М.Лисенка (Арія Петра з опери «Наталка Полтавка»), та Дж.Пуччіні (Арія Каварадоссі з опери «Тоска»).

Тож, як бачимо, наше мистецтво цілком конкурує з мистецтвом країн Європи - арія Петра нічим не гірша за арію з італійської опери, що давно вже є світовою класикою.



Теги:Чернігівська філармонія, Сібеліус, Україна - Фінляндія, арія Петра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar