реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

43 гектари могли поплисти...

Прокуратура Ріпкинського району звернулася до суду з позовом про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 43 га вартістю майже 1 млн грн. Позов заявлено в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Чернігівській області.

Встановлено, що дана земельна ділянка була передана громадянину для створення фермерського господарства. Однак, невдовзі після створення такого господарства його члени звернулися до Ріпкинської райдержадміністрації з заявами про безоплатне одержання кожним із них землі в розмірі земельної частки (паю) у власність. Така можливість дійсно передбачена законодавством для членів фермерських господарств.

Але після цього дане господарство за ініціативою його голови було визнано банкрутом, його державна реєстрація припинена.

При обстеженні цієї земельної ділянки встановлено, що насправді її обробіток давно не здійснюється. Земля перебуває в занедбаному стані: заросла бур’яном, кущами та деревами, що призвело до поширення шкідників і хвороб та в подальшому не дасть можливості використовувати її за цільовим призначенням.

Згідно норм ст. 141 Земельного кодексу України, як припинення діяльності господарства, так і використання землі не за цільовим призначенням є підставами для припинення права користування нею. Як наслідок, і подальшого виділення земельних часток та їх безоплатної приватизації за таких обставин теж відбуватись не повинно.

Заявлений прокуратурою позов наразі перебуває в провадженні суду.



Теги:прокуратура Чернігівської області, махінації із землею, Ріпки, Держземагентство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar