реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

200 концертів -- до 200-річчя Шевченка

Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народний артист України, кобзар-лірник із Чернігова Василь Нечепа дає серію концертів до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Про це він повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу напередодні 61-го концерту, присвяченого 30-річчю своєї філармонійної діяльності.

"Дев’ятого березня у Чернігові на Валу, біля засніженого Тараса я співав "Отче наш, Тарасе" і сказав, що прийду до батька з подарунком - дам 200 концертів. Це я взяв на себе такий обов’язок", - сказав артист.

Ювілейний вечір Василя Нечепи проходив у переповненій залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм. Привітати шанованого співака прийшли численні шанувальники, друзі, колеги, земляки з малої батьківщини. Він же вийшов на сцену в тому ж костюмі, в якому у жовтні 1982 року вперше заспівав у чернігівській філармонії, виконав ті ж пісні під акомпанемент того ж вірного йому концертмейстера Елеонори Ачкуріної.

У концерті взяли участь також капела бандуристів ім. О.Вересая та Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди". У виконанні В. Нечепи та названих колективів прозвучали класичні й сучасні твори українських композиторів, народні пісні й думи у супроводі кобзи та ліри. "Те, чого навчили вчителі мої, я зберіг. Це було нелегко", - зізнався В. Нечепа.

Наталія ПОТАПЧУК



Теги:200- річчя Шевченка, Василь Нечепа, кобзар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar