реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Масниця з УГКЦ

Напередодні Великого Посту, 1 березня цього року в приміщенні музею ім. М.Коцюбинського пройшли українські вечорниці – Масниця, організовані представниками Чернігівського відділення УГКЦ на чолі з о.Ігорем. Вечорниці об’єднали Чернігівську націоналістичну молодь з КУНу та ВО «ТРИЗУБ», студентів та школярів міста, представників старшого покоління – всіх тих, хто небайдужий до українських національних традицій. Також на вечорниці завітали гості з Києва та Львова.
На заходах лунали українські пісні, жартівливі історії та анекдоти. Присутні мали змогу вивчити декілька українських національних танців, скуштувати традиційних на Масницю млинців та вареників.
Наприкінці для молоді відбулася дискотека, на якій лунали пісні сучасних українських виконавців.
В останній час в Чернігові все частіше проходять заходи, які спрямовані на відродження та популяризацію української культури, в якій бере активну участь молоде підростаюче покоління. Нажаль, місцева корумпована влада на чолі з колишніми комуністами та комсомольцями можуть запропонувати мешканцям міста лише масову пиятику у міському парку, яка дуже нагадує пріснопам’ятні «проводи руской зіми» під час московської окупації.
Довідка:
Масниця - свято, що збереглося ще з язичеських часів. В цей час святкують проводи Зими і зустріч Весни. Це останній тиждень перед Великим постом, який в народі називають Масницею, а за православними канонами - сирною, оскільки по церковному статуту в цей час вживають в їжу рибу, масло, молоко, яйця і сир.

Прес-служба ЧОО КУН









Коментарі (0)
avatar