реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Малоправославна Москва

За офіційними даними, відвідуваність різдвяних богослужінь у Москві, як і раніше, не перевищує 1 % від числа жителів міста. За добу з ранку 6 до ранку 7 січня храми відвідали більше 135 тисяч. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело у правоохоронних органах столиці.

В Різдвяну ніч за порядком на московських вулицях слідкували 5,5 тисяч міліціонерів і військовослужбовців внутрішніх військ.

Такий низький рівень уваги москвичів до одного з найголовніших християнських свят пояснюється, як причинами державного атеїзму, що панував в СРСР, так і неслов"янською складовою населення Москви. В той же час немало опозиціонерів, як, скажімо Валєрія Новодворськая, заявили, що підуть на різдвяну службу до катакомбної церкви, а не в храми РПЦ, яка "стала ідеологічним відділом "Єдиної Росії".
В той же час нещодавно у Санкт-Петербурзі, в центрі міста -- на Апраксіному дворі, група мусульман на очах дітей і перехожих влаштувала забій баранів на честь свого свята. Кров стікала тротуаром. Викликаний наряд міліції не став нічого заважати, посилаючись на відсутність закону для втручання. Пізніше губернатор Валентина Матвієнко засудила прилюдний забій баранів і сказал, що винні можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності.
На фото: чергова мечеть у Москві




Теги:РПЦ, москва, мечеть, православіє в Росії, Валєрія Новодворська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar