реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Земляки збирають гроші на "народне кіно"

Унікальна акція розпочалася на Чернігівщині з ініціативи колишніх жителів давно не існуючого села Сивки Чернігівського району. Дізнавшись, що Валентина Мастєрова. автор роману "Суча дочка", який публікується в районній газеті "Наш край", — їхня землячка, вони вирішили зібрати кошти на екранізацію цього твору.
Як розповіла письменниця, редактор газети «Наш край», Валентина Мастєрова, село Сивки колись мало 500 дворів. У 1967 — 1970 роках його жителів було виселено, можливо, через плани затопити при створенні Київського водосховища. До цього не дійшло, та люди в село вже не повернулися. Їх розселили по сусідніх селах району, де вони живуть і досі.
Коли селяни стали читати в газеті роман, то з приємністю почали впізнавати своє село та себе в героях твору. Відтак, порадившись, поїхали в Чернігів до письменниці з пропозицією зняти кіно за цим романом. Зрештою, ініціатори самі відкрили рахунок у банку і почали збирати по своїх селах гроші.
Попередня домовленість про зйомки фільму є з режисером Одеської кіностудії Леонідом Павловським. Він зацікавився творами В. Мастєрової, ще коли її за "Сучу дочку" висували на Національну премію імені Тараса Шевченка. На думку митця, фільм не буде надто дорогим, оскільки зніматиметься переважно на сільській натурі. Звісно, доброчинних внесків на нього не вистачить, тому треба шукати меценатів. Письменниця сподівається, що вони знайдуться.
Валентина Мастєрова — автор книжок "Так плакало дерево", "Крила", "Суча дочка", "Смарагд" та "Мавра". Вона — лауреат міжнародної премії журналістики ім. В.Стуса, літературної премії "Благовіст" (за роман "Суча дочка"), міжнародного літературного конкурсу "Гранослов" та Всеукраїнського "У свічаді слова" ім. Є. Бачинського (США), обласної премії ім. М. Коцюбинського.
Подаємо рахунок, на який можна переказувати кошти для зйомок фільму "Суча дочка". Одержувач: Пронько Валентина Антонівна. Банк-одержувач: філія ВАТ "Укрексімбанк" у м. Чернігові, МФО 353649 ЄДРПОУ 1740115889. Рахунок одержувача: 2620701008893.
Телефон В.А.Пронько у Чернігові: 95-88-66. Кошти також можна передати їй особисто.

Наталія ПОТАПЧУК




Теги:Мастерова, кіно, Суча дочка, Потапчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar