реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Знищення шляхом спалювання" - боротьба з чумою

30 серпня в приватному господарстві, що по пров. Партизанський в с. Охрамієвичі Корюківського району було встановлено факт захворювання 2 свиней на африканську чуму. Підтвердженням цьому став експертний висновок Київського науково-дослідного інституту від 31.08.2014 року.

Хворих тварин знищили шляхом спалювання, - повідомляє управління з надзвичайних ситуацій . З метою локалізації осередку захворювання, навколо населеного пункту встановлено 4 км карантинну зону, введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів.

1 вересня проводились заходи по недопущенню поширення збудника захворювання за межі епізоотичного осередку та ліквідації хвороби. Відповідно до вимог «Плану заходів по оздоровленню території с. Охрамієвичі Корюківського району від африканської чуми свиней», який було затверджено рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії Корюківського району, для ліквідації надзвичайної ситуації було створено робочі бригади.

До їх складу увійшли представники органів влади, рятувальники, ветеринари та правоохоронці. На дорогах при в'їзді в с. Охрамієвичі встановлено 3 карантинні ветеринарно-міліцейські пости. Організовано обхід дворів села, в ході чого у населення вилучено 26 свиней та 8 голів їх залишків, яких утилізовано шляхом спалювання.

2 вересня проводився повторний обхід дворів села Охрамієвичі з метою виявлення і подальшої утилізації свиней, а також дезинфекція господарств, де утримувалась худоба.



Теги:інфекція, надзвичайна ситуація, африканська чума, Охрамієвичі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar