реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На прилавках - продукція з африканською чумою?

У Чернігові та по всій Україні під торгівельною маркою "Від фермера" розповсюджуються м'ясні вироби з інфікованої африканською чумою свинини!

Спалах інфекції був зафіксований ще 1 жовтня на підприємстві "Колос", що розташоване в смт Куликівка, Чернігівської області. Майже за два тижні влада не спромоглася встановити належного карантину та відверто кришує підприємство та його керівника Віктора Труша.

Судіть самі. Трьохкілометрова карантинна зона встановлена лише на папері. Всі необхідні заходи з дезінфекції не виконані через відсутність препаратів. Підприємство та сам свинарник і досі працюють.

Продукція кожного дня надходить до торгівельної мережі. Лише 10 жовтня, після мого візиту до голови Чернігівської ОДА, вийшов сюжет, в якому Валерій Куліч запевнив, що все поголів'я свиней буде знищено.

Натомість 12 жовтня я разом з активістами переконався в іншому: продукція з інфікованої свинини повним ходом реалізовується в Чернігові та області. 40 -денний термін карантину ніхто виконувати не збирається.

Бачучи все це свавілля влади і бізнесменів, провів прес-конференцію, аби попередити громадськість, що нам згодовують продукцію з інфікованої свинини. Відверто був здивований безхребетністю місцевих ЗМІ, яким заборонили висвітлювати дану тему.

І на останок. Мені відомо, що ще два дні тому все поголів'я свиней не було застраховано, про що повідомляв сам Валерій Куліч. А сьогодні дізнаюсь, що питання з страхуванням вирішено і підприємство Труша може отримати близько 20 мільйонів бюджетної компенсації. Припускаю, що саме через це було затягування карантинних заходів, замовчування теми і покривання з боку владних установ. З цього приводу готуємо звернення до правоохоронних органів та перейдемо, разом з небайдужими мешканцями, до акцій прямої дії, аби зупинити розповсюдження інфікованої продукції "Від фермера".

Олег СКВАРСЬКИЙ, голова громадської організації "Спілка громад "Сильна Чернігівщина"



Теги:інфекція, Куликівка, Віктор Труш, африканська чума, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar