реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Здоров'ям жителів Заїзду переймається прокуратура

Прилуцьким міжрайонним прокурором з метою забезпечення прав громадян на безпечне довкілля та недопущення завдання шкоди їх здоров’ю подано адміністративний позов про зобов’язання Прилуцької районної державної адміністрації та Заїздської сільської ради вчинити дії щодо ліквідації наслідків забруднення пестицидами.

Обставини справи:

Мешканці села Заїзд на Прилуччині потерпають від близькості з отрутохімікатами.

Упродовж тривалого часу пестициди зберігалися в напівзруйнованому складі, внаслідок чого забруднилися ґрунти. Однак при виконанні робіт з утилізації пестицидів рекультивація земель проведена не в повному обсязі.

Орендар, плануючи облаштування орендованої території, зніс залишки складу отрутохімікатів та підсипав ними ґрунтову дорогу.

Наразі відібрано зразки ґрунту. За результатами досліджень вміст небезпечної речовини (дихлородифенілтрихлорометилметан) в ґрунті перевищує більш як у 300 разів гранично допустиму концентрацію, яка завдає шкоди навколишньому природному середовищу та здоров’ю мешканців прилеглих територій.

З метою встановлення ступеня небезпеки цієї речовини для людей і навколишнього середовища, а також винуватців цієї події проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель).

Стан досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.



Теги:прокуратура Чернігівської області, забруднення ґрунту, Прилуцький район, пестициди, заїзд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar