реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вугілля для школи: ще один кримінал

Історія з фіктивним постачанням вугілля Яблунівській школі-інтернату (Прилуцький район) продовжилась виявленням ще одного порушення закону.

Прилуцькою міжрайонною прокуратурою встановлено, що фірма, яка виграла тендер на постачання вугілля цьому інтернату, надала комітету з конкурсних торгів завідомо неправдиві офіційні документи.

За умовами торгів, їх учасники повинні були вже мати вугілля, яке пропонують. Учасник, пропозиція якого перемогла, надав документ про те, що його вугілля потрібної марки та кількості знаходиться на орендованій ним території паливного складу в місті Ніжині.

Однак, як встановила прокурорська перевірка, на територію вказаного складу ця фірма вугілля не завозила і взагалі не зберігала його там ніколи.

Щодо службових осіб фірми прокуратурою 23 жовтня поточного року розпочато кримінальне провадження. Правова кваліфікація — ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Як вже повідомлялося раніше, службова особа школи-інтернату, діючи в порушення вимог законодавства, «наперед» підписала документи про отримання 180 т. вугілля для опалення установи взимку, тоді як насправді нічого завезено не було. За це неіснуюче вугілля постачальник устиг отримати 165 тис. грн. бюджетних коштів, — щоправда, після початку кримінального провадження їх повернув. Тим не менш, помічнику директора інтернату, який підписав документи з неправдивими відомостями, на даний час повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України. Обвинувальний акт направлено до Прилуцького міськрайсуду разом з угодою про визнання винуватості.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, Яблунівка, службова підробка, Прилуцький район


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Молодці прокурори ! А тепер нехай вони завезуть вугілля до школи за легальною схемою. А не вийде! Бо немає його в легальній продажі! А в результаті діти будуть мерзнуть !
Знайшли кримінал,а там де крадуть по-справжньому-то не рухають!!!
avatar
2
Вася, при чому тут легальна, або не легальна схема?
avatar