реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску на Прилуччині

Незаконні видобуток і продаж піску в Прилуцькому районі стали об’єктом уваги прокуратури.

На територіях Сухополов’янської та Замостянської сільських рад Прилуцького району виявлено два об’єкти, де у великих обсягах, за допомогою важкої техніки ведуться роботи з видобутку піску, який потім реалізується. У той же час, ніяких дозволів на видобування цих копалин із надр у районі не видавалося. Відповідно, і сплати належних коштів до бюджету не проводиться.

Про це повідомив Прилуцький міжрайонний прокурор Сергій Івашко. Він, зокрема, сказав:

«В обох випадках нема ні дозволу на зняття родючого шару ґрунту, ні дозволу на видобування піску. А фактично пісок видобувається і реалізується населенню, що вже встановлено зі складанням відповідних процесуальних документів.

Щодо видобувних робіт на території Сухополов’янської сільської ради нещодавно завершено прокурорську перевірку дотримання екологічного та земельного законодавства, проведену з залученням спеціалістів контролюючих органів. Цією перевіркою встановлено наявність порушень законодавства. Тому 11 вересня прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239-1 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом).

Аналогічну перевірку мною призначено й за фактом видобування піску на території Замостянської сільської ради.»

У обох випадках видобувні роботи проводяться на земельних ділянках приватної власності, але іншого цільового призначення.

Самовільна розробка надр поблизу Прилук викликає обурення місцевої громадськості, що відображається у зверненнях громадян з цього приводу до державних органів, публічних виступах активістів і в матеріалах місцевих засобів масової інформації.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, незаконний видобуток, Прилуцький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar