реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Зброю краще здати. Добровільно

У вересні на території області стартує місячник добровільної здачі зброї. Хочемо ще раз нагадати, що при добровільній здачі зброї, боєприпасів, вибухівки людина звільняється від кримінального покарання.

Бо як свідчить аналіз злочинів та правопорушень, пов’язаних зі зброєю, їх можна було б уникнути, якби громадяни знали діюче законодавство в цій сфері. Так стаття № 263 Кримінального Кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” передбачає штраф до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, а частина третя цієї статті звільняє від кримінальної відповідальності особу, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Також не всі громадяни знають і те, що мисливські гладкоствольні рушниці, газові пістолети, які не були раніше зареєстровані в органах внутрішніх справ, після проведеної перевірки (щоб зброя не була викраденою і не була знаряддям злочину тощо) можна і необхідно зареєструвати. Бо зберігання зброї без відповідного на те дозволу, тягне за собою адміністративну відповідальність (стаття 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Тож, всіх громадян, які мають незареєстровану вогнепальну, газову, холодну та іншу зброю, а також громадян, які знайшли зброю та боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни тощо, просимо звернутись до дозвільної системи або інших підрозділів внутрішніх справ з метою реєстрації зброї або здачі її для прийняття відповідного рішення.

З початку року громадянами області до міськрайорганів внутрішніх справ добровільно здано 313 одиниць зброї, з них 268 одиниць, яка була зареєстрована в ОВС, 45 одиниць зброї не зареєстрованої в ОВС. До речі, в ході проведення місячника добровільної здачі зброї, який проходив у березні, громадянами області було добровільно здано 191 одиницю, з них 154 — зареєстрованої і 37 одиниць зброї не зареєстрованої в органах внутрішніх справ. Також було здано 52 одиниці спеціальних засобів самооборони (45 газової зброї, з якої дві одиниці не зареєстровані, і сім — пристрої травматичної дії).

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області




Теги:мисливська рушниця, вибухові пристрої, місячник здачі зброї, газові пістолети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar