реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Завітайте на фестиваль в Батурині!

23 травня 2016 року о 12:00 в Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» на території Цитаделі Батуринської фортеці буде проведено фестиваль «Культурні скарби Сіверщини», який буде заключним етапом I-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сіверщина. Від столиці до столиці» та з нагоди Дня Європи в Україні. Батурин стане фінішною точкою велопробігу учасників конференції, що стартує 20 травня в м. Глухові.

У програмі фестивалю різноманітні майстер-класи у музичному супроводі народних інструментів: «Майстер-клас з традиційного співу», «Виготовлення сопілок та сопілковидної окарини», «Сіверська ложка», «Текстильна лялька», «Технологія оздоблення виробів з деревини геометричним різьбленням» та багато інших. Крім того будуть представлені виставки робіт майстрів народної творчості Сіверщини. Учасники фестивалю матимуть можливість наживо долучитись до розучування й виконання народних танців.

Анонсований захід покликаний нагадати українцям про їхні корені в тому числі, про підвалини нашої матеріальної культури, зробити свій вклад в популяризацію здорового способу життя та толерантного відношення до навколишнього природного середовища. Широка участь громадян в подібних заходах є усталеною практикою в країнах Європи, де серед загалу, а особливо серед молоді активно формується уявлення про власну причетність до долі суспільства, країни.

Запрошуємо всіх бажаючих цікавого навчитись та себе показати 23 травня 2016 року на Цитаделі Батуринської фортеці!
Вхід вільний!



Теги:фестивалі, Глухів, день Європи, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar