реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Африка на хуторі біля Батурина

Хутір Обирок біля Батурина вже давно став місцем літніх фестивалів. 10 років тому тут оселилося мистецьке подружжя зі столиці Леонід Кантер і Діана Карпенко. Якби не вони, певно, й хутора вже не було б на карті: на той час там доживали свої літа всього декілька літніх людей, а сьогодні вирує культурно-мистецьке життя, проводяться пленери, кінопокази, форуми, волонтерські табори й заходи для дітей і підлітків, цікаві й навіть унікальні творчі проекти

Цього року в Обироку вперше проводився фестиваль «Мама Африка» - унікальний не лише для нашої області, а й для країни. Жати пшеницю й пекти хліб з українцями вперше приїхали темношкірі жителі цього екзотичного континенту. Були гості з Мозамбіку, Ефіопії, Анголи, Конго, Марокко, Кот-ді-Вуару, Сенегалу та Судану.

Фестиваль ставив метою подолання стереотипів у сприйнятті одне одного, намагання більше дізнатися про самобутню культуру народів Африки. В цьому допомагали африканські танці, музика, дегустація національних страв, перегляд фільмів, покази одягу й прикрас, майстер-класи для дітей, дружнє спілкування біля вогнища та під час різноманітних спільних справ.

Директор Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик говорить: « Організатор фестивалю «Мама Африка» режисер, продюсер, мандрівник Леонід Кантер гордий тим, що міжнародній команді волонтерів вдалося створити свято, яке робить людей щасливими. І все це – без алкоголю, тютюну та наркотиків. Переважна частина фестивальних заходів відбувалася просто неба. Концертна сцена розмістилася посеред поля, на кінозалу й виставковий павільйон перетворилися старенькі селянські хати, а для африканського ярмарку були споруджені намети під солом’яним чи очеретяним дахом. Все це нагадувало африканські поселення, які можна побачити в телепрограмах про подорожі чи туристичних журналах. Фестиваль відвідало загалом близько 600 гостей».

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область

Фото Вікторії СИДОРОВОЇ "Голос України"



Теги:хутір Обирок, фестивалі, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar