реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Запорізький просвітянин йде пішки, агітуючи за українську мову

Продовжуючи «Січовий шлях "Просвіти"», 14 листопада від величного пам’ятника Прометею, що височить над Дніпродзержинськом, голова запорізької "Просвіти" Олег Ткаченко відвідав Верхньодніпровськ, Пушкарівку, Домоткань, Павлівку, Куцеволівку (Кіровоградська обл.), Кам’яні Потоки (Полтавська обл.) й 19 листопада увійшов у Кременчук.
Йдучи вказаним шляхом, Олег Ткаченко відвідав козацьку могилу в селі Дніпрова Кам’янка Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, де було поховано козаків, що загинули під час відступу Івана Мазепи з поля Полтавської битви. На могилі стоїть козацький хрест, а навколо розкинувся широкий осінній Дніпро.

Серед визначних місць Олег Ткаченко в селі Павлівка відвідав 300-літній дуб. Діставшись кордону з Кіровоградською областю, 17 листопада він зупинився в селі Куцеволівка Онуфріївського району Кіровоградської області. Спілкування відбулося не тільки з дорослими мешканцями цього села, а й з першокласниками місцевої школи.

Далі Олег Ткаченко вирушив до села Кам’яні Потоки Полтавської області, де відбулася зустріч з викладачами місцевої школи та її вихованцями.

Всюди українські громади приєднуються до вимог Олега Ткаченка про захист української мови і недопущення російської регіональної й підписують їх. І чим ближче до Києва, тим прихильників цих вимог стає більше.

19 листопада, прибувши до Кременчука, Олег Ткаченко мав зустріч з просвітянами та освітянами міста, а також провів прес-конференцію, на яку було запрошено місцеві ЗМІ. На прес-конференції він подякував за теплий, дружній прийом, за підтримку його вимог та зазначив, що «все більше громадян України встає з колін, бажаючи заявити, що ми — Українці та що нас нікому не розділити і не подолати!».

Галина ЄГОРОВА



Теги:укранська мова, Просвіта, Запоріжжя, Кременчук


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Оце счасний Сковорода.
Правду кажуть, що історія повторюється у вигляді фарсу.
avatar