реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Залізничну лікарню таки доведеться брати місту

Набрало чинності рішення суду, яким зобов’язано Чернігівську міськраду прийняти вузлову лікарню залізниці в комунальну власність міста

14 вересня рішенням Київського апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу Чернігівської міської ради та залишено в силі рішення господарського суду Чернігівської області від 18.05.2015, яким задоволено позов прокуратури області про зобов’язання Чернігівської міської ради прийняти в комунальну власність територіальної громади Чернігова Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Як вже повідомлялося раніше, прокуратурою області подано до суду позов у зв’язку з відмовою міської ради прийняти у власність лікарню. Водночас у 2015 році законодавством передбачено фінансування таких закладів за рахунок місцевих бюджетів та, відповідно, їх переведення з державної в комунальну власність.

Лікарня знаходиться на території міста Чернігова, здебільшого обслуговує його мешканців та повинна бути передана в комунальну власність.

Видатки для фінансового забезпечення Вузлової лікарні станції Чернігів включено до загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету.

Через зволікання з прийняттям лікарні в комунальну власність її працівники тривалий час не отримували заробітної плати.

Своїм рішенням суд підтвердив правову позицію прокуратури.



Теги:прокуратура Чернігова, апеляційний суд, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar