Заготівлі на зиму: лечо, перець, бурякова ікра
Час приготування: 20 хв
Інгредієнти:
2 кг солодких перців, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 склянка цукру, сіль за смаком, 1 склянка олії, оцет за смаком.
Інструкції:
Моркву потерти на крупній тертці, помідори і перці порізати квадратиками, цибулю півкільцями. Всі залишити хвилин на 5, щоб дало сік. Потім поставити на середній вогонь, додати цукор, сіль і рослинне масло. Варити 15-20 хвилин. Наприкінці варіння додати оцет. Закатати гарячим у стерилізовані банки.
ЛЕЧО
Інгредієнти:
3 кг томатів, 0,5 кг пеpцю, 6-7 зубчиків часнику, 0,5 кг цибулі, 0,5 кг моpкви, 180 г цукру, 30 г солі
Інструкції:
Половину наpізаних томатів, пеpець, часник (соломкою), цибулю, моpкву ваpіть 10 хвилин. Потім додайте решту томатів, сіль, цукор і ваpіть ще 30 хвилин.
Пеpекласти в банки, закатати.
ПЕРЕЦЬ НА ЗИМУ
Час приготування: 20-40 хв
Інгредієнти:
1,3 кг болгарського солодкого перцю, кріп, петрушка, часник за смаком;
Розсіл:
1,5 літра води,
1 склянка оцту,
1 склянка цукру,
2 ст. ложки солі без гірки,
5-7 ст. ложок соняшникової олії.
Інструкції:
Розсіл прокип'ятити, викласти перець, нарізаний часточками (4 - 6 з одного перцю), варити все 7-8 хвилин, розкласти по банках (банки попередньо промити, обдати окропом і висушити, кришки стерилізувати) і закрити.
Добре смакуватиме взимку з картоплею або будь-яким іншим гарніром. Смачного!
БУРЯКОВА ІКРА НА ЗИМУ
Час приготування:1 година
Інгредієнти:
4 кг буряка, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю, 1 л томатного соку, 2 стручки гіркого перцю, 1 склянка зубчиків часнику, 1 / 2 склянки 9% оцту, 0,5 л соняшникової олії, 1 склянка цукру, можна додати трохи солі (1 ст.ложку)
Інструкції:
Цю страву можна їсти просто з хлібом, можна як закуску, а можна і просто додавати взимку в борщ в якості заправки.
Овочі перемолоти в м'ясорубці, додати оцет, олію, цукор і варити під кришкою 1 годину, розкласти по банках і закатати. Вихід -12 півлітрових банок.
Джерело: Кулінарні рецепти
Читайте також |
Коментарі (0) |