Гострий перець... найбільш недооцінений овоч наших грядок
Чомусь так сталось, що гострий перець в Україні сприймається лише у якості екстремальної їжі, яку їдять або надто сміливі люди, або з лікувальною (профілактичною) метою.
А сам по собі гострий перець не їдять більше 99% населення. Все це вони пояснюють тим, що це дуже неприємно, шкідливо та навіть небезпечно. Хоча насправді люди бояться його пекучості і не більше.
При цьому аромат, який має виключно гострий перець, оцінюють усі без винятку і кажуть, що він таки приємний.
Тому постає питання, яким чином лишити приємний аромат та навіть смак, але уникнути надмірної або взагалі будь-якої пекучості, яка не подобається 99% українців. А дуже і дуже просто !!!Треба використовувати молочні продукти і поєднувати їх з гострим перцем.
Тобто...
у гострі соуси додавайте сметану, кефір або ряжанку,
у гострі салати додавайте кисломолочні сири,
у гострі супи і борщі додавайте сметану або молоко.
Спробуйте. І тоді ваш кулінарний арсенал збільшиться у рази, а палітра смаків, які ви опануєте, взагалі втратить будь-які обмеження.
Для підтвердження можете провести експеримент: візьміть найгостріший кетчуп з тих, що продаються в магазині, і змішайте його один до одного зі сметаною.
Сміливіше. З'їжте краплину, потім ложку, а потім заберіть ту посудину і доїдайте вже до останнього... Бо цей смак ви вже ніколи не розлюбите.
Анатолій ЯРОВЕД
А сам по собі гострий перець не їдять більше 99% населення. Все це вони пояснюють тим, що це дуже неприємно, шкідливо та навіть небезпечно. Хоча насправді люди бояться його пекучості і не більше.
При цьому аромат, який має виключно гострий перець, оцінюють усі без винятку і кажуть, що він таки приємний.
Тому постає питання, яким чином лишити приємний аромат та навіть смак, але уникнути надмірної або взагалі будь-якої пекучості, яка не подобається 99% українців. А дуже і дуже просто !!!Треба використовувати молочні продукти і поєднувати їх з гострим перцем.
Тобто...
у гострі соуси додавайте сметану, кефір або ряжанку,
у гострі салати додавайте кисломолочні сири,
у гострі супи і борщі додавайте сметану або молоко.
Спробуйте. І тоді ваш кулінарний арсенал збільшиться у рази, а палітра смаків, які ви опануєте, взагалі втратить будь-які обмеження.
Для підтвердження можете провести експеримент: візьміть найгостріший кетчуп з тих, що продаються в магазині, і змішайте його один до одного зі сметаною.
Сміливіше. З'їжте краплину, потім ложку, а потім заберіть ту посудину і доїдайте вже до останнього... Бо цей смак ви вже ніколи не розлюбите.
Анатолій ЯРОВЕД
Читайте також |
Коментарі (0) |