реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Забути Голодомор владі не дадуть

В Українській інформаційній службі (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9) відбулась прес-конференція – презентація міжнародної акції «Не дамо згасити свічу пам’яті».
Участь в прес-конференції взяли: заступник Голови Українського інституту національної пам'яті Владислав Верстюк, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів та координатор акції «Не дамо згасити свічу пам’яті» Володимир В’ятрович.

Під час свого виступу Стефан Романів зазначив, що питання Голодомору 1932-1933 років в Україні досі лишається актуальним. Він закликав духовенство усіх конфесій долучитися до акції.

Про перебіг акції розповів Володимир В'ятрович. Він, зокрема, зазначив, що акція розпочнеться 19 червня і триватиме до листопада 2010 року. Місцем старту акції стане Меморіальний комплекс пам'яті жертв голодоморів в Україні, де відбудеться панахида і освячення свічок, які будуть передані в регіони України та українські громади світу. В рамках акції відбуватимуться меморіальні заходи, експонування виставок, презентації та розповсюдження книг, аудіо- та відеоматеріалів тощо. Акція пройде у близько 20-ти країнах світу. Ініціатори акції: Світовий Конгрес Українців, Український інститут національної пам’яті, Центр національного відродження та Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000».

Владислав Верстюк зазначив, що Український інститут національної пам'яті підтримує ініціативу щодо проведення акції. Він в черговий раз наголосив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні був цілеспрямованим актом винищення українського народу тодішнім керівництвом СРСР. Заступник Голови УІНП підкреслив, що проведена велика робота щодо дослідження цієї трагедії – зібрані сотні тисяч свідчень очевидців, підготовлена Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, опрацьована велика кількість архівних матеріалів, а тому правду про цю сторінку української історії приховати не вдасться.

Джерело: Український інститут національної пам’яті




Теги:Верстюк, Вятрович, Голодомор, акція, УІНП, ОУН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar