реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

За одне авто -- податок не платіть!

Продаж одного авто протягом року не оподатковується податком на доходи фізичних осіб

Норми статей Податкового кодексу України торкаються інтересів широких верств населення, саме тому актуальним є питання щодо зміни порядку оподаткування доходів від продажу легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Звертаємо увагу жителів району, що у 2013 році не оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід, отриманий платником податку від продажу чи обміну протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, та/або мотоцикла, та/або мопеда. Наприклад, якщо фізична особа протягом року продала чи обміняла одне авто, такий дохід не підлягає оподаткуванню.

Відповідні зміни до ст.173 Податкового кодексу внесені Законом України від 02.10.12 №5413-VI та набрали чинності з 1 січня 2013 року.

Якщо протягом звітного року фізичною особою було отримано дохід від продажу чи обміну двох і більше об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда, такий дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%. Тобто, у такого платника податків виникає обов’язок зі сплати податку на доходи фізичних осіб та подання декларації про доходи за підсумками звітного року.

Ольга ХМЕЛЕВСЬКА,
Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Чернігівської МДПІ



Теги:Чернігівська МДПІ, продаж автомобіля, нові податки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мы создали интернет площадку по покупке и продаже автомобилей - EAUTOM.com. Теперь чтобы купить,продать автомобиль, или автозапчасти и комплектующие, больше не нужно платить за размещение объявлений. Нет никаких ограничений на размещение товаров.
avatar