реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Сьогодні -- 2 роки тюрми Тимошенко

Екс-прем’єр була заарештована 5 серпня 2011 року у залі Печерського райсуду Києва, який розглядав "газову справу" - про перевищення екс-прем’єром повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009-му році.

Суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв аргументував відповідну постанову "перешкоджанням Юлією Тимошенко у встановленні істини" на процесі у справі, який тривав уже 6 тижнів.

11 жовтня 2011 року Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі. Крім того, екс-прем’єру заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії на суму понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив у силі вирок Печерського районного суду. 30 грудня Тимошенко етапували у Качанівську виправну колонію в Харкові.

Нині звільнення Тимошенко ставлять у залежність від підписання ЄЕС угоди з Україною.

У суспільстві ставлення до арешту Юлії Тимошенко однозначне: якщо вона в чомусь і винна -- то так само треба саджати і нинішню владу. А робити жінку винуватицею усіх бід -- недостойно української політики, якою заправляють чоловіки.

Наразі в Чернігові жодну акцію місцевий осередок "Батьківщини" -- партії Юлії Тимошенко -- не проводить.



Теги:політв'язні, Юлія Тимошенко, опозиція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Збиток" Нафтогазу" присудили відшкодувати. А збиток Україні через переплату по завищеній ціні за російський газ чомусь замовчується. Хто буде відшкодовувати цю щорічну переплату?
Чи була при підписанні газового конкракту чиясь неправомірна вигода?
avatar