реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

За крок до лиха

Мешканця села Городище Віктора Гавриленка справедливо можна вважати героєм останнього липневого тижня. Адже саме завдяки його пильності у селі не сталося великого лиха.

…Зранку 30 липня Віктор Васильович хазяйнував по господарству, виводив пастися кобилу і помітив, що неподалік на сусідній вулиці над чиїмсь двором піднімається дим. Спочатку не надав цьому особливого значення. Але коли поглянув в тому напрямку хвилин через десять, то побачив, що диму побільшало. Віктор Гавриленко негайно зателефонував у сільраду з проханням викликати пожежну машину. У сільраді викликали одразу дві пожежні команди – із сусіднього Оболоння та з Коропа.

Треба віддати належне: обидва колективи прибули дуже швидко (рахунок йшов на хвилини ) і приборкали вогонь, який за спекотної погоди розгорявся надзвичайно стрімко. Джерелом пожежі виявився сарай, в якому зберігалися дрова. Причина пожежі достеменно невідома. Але вона могла б наробити великого лиха, адже довкола – багато житлових будинків та зелених насаджень. Садиба ж, де сталася пожежа, стоїть без хазяїна, бо він живе в іншій області і навідується сюди рідко.

Важко навіть уявити масштаб того, що могло б статися, якби не вправність і швидка реакція сміливих пожежників. З Оболоння пожежу гасили Микола Сергійович Заліський (він же водій) та Сергій Дейнеко. Коропською пожежною бригадою керував начальник служби цивільного захисту в Коропському районі підполковник Валерій Олександрович Лаврик. За кермом пожежної машини був В’ячеслав Олексадрович Самозвон (до речі, пожежна машина була заправлена 3-ма тоннами води!). А гасили пожежу коропські пожежники Юрій Поліщук та В’ячеслав Омелечко. І треба віддати належне – пожежникам дуже активно допомагали місцеві жителі – мешканці сусідніх вулиць сіл Городища та Оболоння.

Підполковник Валерій Лаврик рекомендує сільським жителям не складати, приміром, сіно ближче ніж на 15 м від житла, не захаращувати свої подвір’я, не розводити багаття у вітряну погоду поблизу будівель, у жодному разі не залишати увімкненими електроприлади, газове обладнання тощо на випадок відсутності і у жодному разі не залишати без нагляду дітей.

Інеса ФТОМОВА, журналіст



Теги:Коропський район, Інеса Фтомова, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar