реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Чи можна збирати гриби?

Під час журналістських подорожей до мене звернулись жителі сіл Коропського району, які проживають на території Мезинського національного парку із запитанням, чи можна збирати в лісах національного парку гриби? І чи правда те, що за кожен зірваний на заповідній території гриб накладатиметься штраф?

Я адресувала це запитання обласному Держуправлінню охорони навколишнього середовища. Відповідь дала Тетяна ДАДАШЕВА, заступник начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області – начальник відділу заповідної справи та екомережі,
взаємодії з ЗМІ та громадськістю:

«Збирання грибів для особистих потреб громадян не заборонено на всій території національних природних парків. І, відповідно, не передбачено накладення штрафів за їх збирання. Це відноситься і до Мезинського національного природного парку.
А заповідники – це зовсім інша категорія природно-заповідного фонду, де дійсно заборонена будь-яка діяльність людини. (відповідно до закону України «Про природно-заповідний фонд України» (від 16.06.1992 № 2456-XII зі змінами та доповненнями).

Контакти з адміністрацією Мезинського національного природного парку (директор – Ніна Василівна Симоненко) та розташування: 16211, Чернігівська обл., Коропський р-н, с. Мезин, вул. Кибальчича, 17. Тел.: (04656) 3-57-37, факс: (04656) 3-57-03».

Цікавилась Інеса ФТОМОВА, журналіст



Теги:заповідники, Коропський район, Інеса Фтомова, природні парки, мезин, гриби


Читайте також



Коментарі (0)
avatar