реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

З Росії можуть вислати 700 тисяч українців

Росія може вислати на батьківщину і заборонити на три роки в'їзд на свою територію 700 тис. українських громадян.

Про це, за повідомленням агентства УНІАН, заявив керівник Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський в ході міжнародної конференції «Російсько-українські відносини: реалії та перспективи».

Подібний крок створив би не тільки соціальні проблеми для України, а й суттєво ускладнив би україно-російські відносини, вважають у Києві.

Ромодановський повідомив, звідки взялося вражаюче число українських кандидатів на депортацію: «На сьогоднішній день на російській території знаходиться близько півтора мільйонів громадян України. З них 111 тисяч законно працюють, 350 тисяч приїхали до родичів, вчитися, лікуватися. Виходить, що понад мільйон громадян України працюють без відповідного оформлення документів ».

Чиновник нагадав, що російське законодавство передбачає різні заходи покарання для порушників міграційного та трудового законодавства: «Штрафи, видворення, позбавлення волі на строк до чотирьох років. На початку цього року почали діяти правила, згідно з якими іноземний громадянин, не повідомивши міграційну службу протягом 120 діб з моменту в'їзду в РФ, отримує закриття в'їзду на три роки. Це робиться автоматично. Ми сьогодні маємо близько 700 тисяч громадян України, які є кандидатами на закриття в'їзду ».

За матеріалами «Независимой газети»
[size=9]



Теги:діаспора, заробітчани, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
что в этом удивительного, если у нас в стране почти всю советскую промышленность закрыли и на металлолом порезали, с/х развалили! вот люди и едут незаконно на заработки заграницу, чтобы семью прокормить! у меня многие знакомые уехали, а что делать, своему государству не нужны, вот и приходится на чужое спину гнуть!
avatar
2
Це просто ганебна бездіяльність української влади. Так само кинуті напризволяще громадяни-заробітчани по інших країнах. Згадайте Лівію, де ув'язнені українці, які там працювали легально.
avatar
3
Ніколи донецький кримінальний режим не буде захищати українців ні на чужині, ні в Україні. Для них й ті й ті в ідеалі лише мовчазні раби, за рахунок яких можна придбати золоті унітази та вивезти мільярди в офшори. Тому росія може творити що завгодно, лише щоб особисті інтнереси т.зв. нашої "еліти" не постраждали.
avatar
4
А що, пане Миколо, помаранчевий режим діяв по-іншому? 
Чи Вам невідомо, скільки під себе загребли Ваші улюбленці?
avatar