реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

З"їзд УНП: Хмара вийшов, Костенко лишився

Головою Української Народної партії на ХІІ з’їзді в суботу обрано Юрія Костенка.

Його кандидатуру на таємному голосуванні підтримали 406 делегатів з’їзду, повідомляє прес-служба УНП. На посаду голови партії було висунуто всього дві кандидатури: Юрія Костенка та голови Одеської обласної організації УНП Андрія Карпенка, за якого віддали свої голоси 45 делегатів з’їзду.

Кандидат від Одеси, виходячи на трибуну для зачитання своєї програмової промови, спіткнувся і став падати. На що зреагував суто по-одеськи:" Шо упало -- то продасться!".

87 представників УНП не підтримали жодної кандидатури.
Про вихід з партії заявив Степан Хмара, який до цього вже був членом УРП, УКРП, "Батьківщини".

Заступниками голови УНП обрано Івана Зайця, Олександра Слободяна, Ярослава Джоджика, Володимира Давиденка, Віктора Анушкявічюса, Віталія Шевченка, Володимира Шовкошитного.
З"їзд закликав "Нашу Україну" та "За Україну" до створення єдиної правої партії. Для цього цю частину зібрання проголошено першим етапом з"їзду з тим, щоб на другому прийняти рішення про об"єднання.




Теги:С.Хмара, партійне життя, О.Слободян, УНП, Ю.Костенко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Головний підсумок!
ХІІ з"їзд УНП не закрився, бо делегати з"їзду доручили керівництву провести переговори щодо об"єднання з партіями "За Україну", "Наша Україна", "Народний Рух України", УРП "Собор" та іншими національно-демократичними партіями та звернулися до них з такими пропозиціями:
1. Сворити єдину фракцію правих сил у ВРУ.
2. Створити спільні депутатські об"єднання в місцевих радах і налангодити тісну співпрацю депутатів місцевих рад.
3. Створити єдину праву партію основі національно-демократичних партій.
Делегати з"їзду УНП вважають, що об"днання повинно будуватися на принципах відкритості,парітетності, взаємного ккомпромісі та на основі ідеологічної єдності і спорідненості.
Наступний етап ХІІ з"їзду УНП відпудеться після завешення цих переговорів.
Отже, УНП зробила крок у перед!
avatar
2
Цікаво, на яких програмних засадах пропонується об'єднатися. Адже попередні були невдалими. Яку альтернативу економічним реформам ПР може запропонувати УНП?
avatar