реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

«Вони всі такі!»

Доволі бурхливу реакцію, навіть у нашому невеликому колективі, викликала моя минула колонка редактора — «Повстання кроликів». Цікаво, що суперечка не йшла про те, чи правильно Арсеній Яценюк оголосив «народне повстання». Цю дурість усі визнають. Мова йшла про єдине: не можна, мовляв, так жорстко критикувати своїх.

Або ще конкретніше: мовляв, критикуючи опозицію, я ллю воду на млин регіоналів. Треба сприймати опозицію такою, як вона є.

Щоправда, коли потім знову виявиться розчарування таке, як було з «любими друзями», то винною виявиться знову… «Сіверщина». За принципом тої невістки, що її вдома нема, та плахта висить.

До речі, про регіоналів і їхній млин — тільки «Сіверщина» написала про полк сина Президента: жодна інша смілива газета не наважилася на таку публікацію. Так що… читайте «Сіверщину»!

Оскільки як редактор я читаю всю пошту, яка приходить до «Сіверщини», то маю сказати, що два письмові відгуки також надійшли з приводу моєї колонки. В.Данилюк із Чернігова зве мене падлюкою виключно за те, що ображаю Яценюка. Що ж, у час Великого посту я пробачаю таку люб’язність. Самого ж автора листа (якщо він справді має таке прізвище, а не заховався за вигадане) запрошую до редакції на розмову.

І є другий лист. Віктор Бут (також із Чернігова) пише: «Яценюк був при владі і нічого не робив для народу, а зараз закликає людей, щоб його підтримали».

Звичайний водій, як називає себе наш автор, далі пише: «Я розумію, що мета акції — щоб відпустили Тимошенко і Луценка. Як людям я їм співчуваю, а як політикам — ні. Скажіть: а хто їх судив? Такі суди, які працювали і при них, ті самі прокурори. У якій партії був Портнов? У «Батьківщині». Коли були на посадах — треба було змінювати систему, а не розповідати казки. А тепер звертаються до людей, щоб їх підтримали».

Наш дописувач з повагою ставиться до В.Кличка, але хоче від «УДАРу» почути, які зміни вони готують, коли прийдуть до влади. «Наприклад, людина, яка отримує зарплату в розмірі прожиткового мінімуму, податки не платить зовсім, скасувати ПДВ (як корупційний податок), для підприємців ввести податок з обігових коштів 5 – 10%, але щоб не було ніяких пільг».
Віктор Бут 2004 року разом із дружиною виходив на площу, підтримуючи помаранчевих. Але тепер не голосує ні за «Регіони», ні за «Батьківщину». І таких людей стає все більше.

І нарешті останній аргумент проти моєї позиції: не треба критикувати опозиціонера, бо політики всі такі. Це ж до якого падіння морального ми опустилися, що фактично даємо політикам індульгенцію бути «такими»! Он німецька глава уряду Ангела Меркель живе у скромній квартирі, а керує могутньою державою. А наш Янукович ховається у ханському Межигір’ї, а не може елементарного порядку навести у своєму оточенні. А наші вождики крадуть ненаситно для своїх маєтків, і ми пробачаємо — «всі такі». Тому й ми такі…

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, повстання кроликів, Арсеній Яценюк, опозиція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Законы разума и чести не всесильны в мире, где царят страх и невежество."
avatar