реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Арсеній Яценюк продав Range Rover і живе в хаті на 300 метрів

Політик запевняє, що встиг купити землю у Нових Петрівцях по 300 доларів за сотку. Лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк живе зі своєю сім'єю у Нових Петрівцях Київської області, неподалік Януковича . Будинок опозиційного лідера має два поверхи: житлова площа - 160 кв. м, а загальна, разом з підвалом, - 298 кв. м.

Поряд з основним котеджем - невелика сторожка для охоронців, басейн, сад. Там ростуть сливи, яблука, персики, змонтований новий дитячий майданчик. Посередині ділянки в 30 соток стоїть дерев'яний декоративний місток, в кутку - будинок для гостей на 114 кв. м.

Опозиціонер розповів "Кореспонденту", що крім ділянки і будинку у Нових Петрівцях, він володіє трьома квартирами загальною площею 342 кв. м - дві з них знаходяться в Києві, і одна - в Чернівцях. На банківському рахунку в Яценюка - 5,5 млн грн. "Я розумію, що коли 80% людей живуть в Україні за межею бідності, не дуже популярно навіть мати будинок 160 кв. м житлової площі. Але правда для мене дорожча - це моє майно, і я з нього сплатив податки. Цей будинок побудований ще в 2003-2004 роках, коли Януковича в цих краях і близько не було", - заявив політик.

Він пригадав, що на момент будівництва будинку тут розростався пустир, а ціна землі була смішною - $ 300 за сотку. Одразу заклали фундамент, за два місяці вигнали стіни, три місяці зайняли внутрішні роботи. На все пішло більше півроку. За словами Яценюка, його в своєму домі не влаштовує якість українських будівельних матеріалів. "Я побудував будинок з українських будівельних матеріалів. Підтримую вітчизняного виробника. Тільки вітчизняний виробник не підтримує мене - цегла, якою обкладені стіни і огорожі, обсипається на очах. Це мій біль", - повідомив він. Арсеній Яценюк

Яценюк живе з сусідами мирно, проте колись йому довелося проганяти непроханих гостей. "Два роки тому на ділянці завелися кроти: рили нори, псували декоративну траву. Так в якийсь момент я розлютився, поговорив з ними, політично натиснув на них, і вони зникли", - додав він.

Варто зазначити, що більшу частину першого поверху будинку Яценюка займає вітальня, в якій навпроти великого шкіряного дивана стоїть плазмовий телевізор. Стіни тут до половини покриті коричневими дерев'яними панелями. Розсувні двері з вітальні виходять в їдальню, далі - прохід до кухні. "Гувернанток і інших немає. Сторожа сидить в будці на в'їзді, щоб, коли ми виїжджаємо, не винесли тут все", - сказав лідер фракції "Батьківщина".

У підвалі опозиціонера є невелика кімната з кількома дверима. За однією з них ховаються засіки сімейства Яценюків. Тут на акуратних поличках стоять пакети з крупами, сода, кубики Gallina Blanca, упаковки з цикорієм, порожні скляні банки для закрутки, консервовані сливи, персики, гриби. Інші двері в підвалі ведуть до кімнати з опалювальними бойлерами і підсобних приміщень. На другому поверсі є кімната з великою бібліотекою.

Арсеній Яценюк повідомив, що нещодавно продав свій Range Rover і тепер пересувається на чотирирічному Mercedes-Benz. "Я його продав і за $ 80 тис. купив Mercedes-Benz з майже 100-тисячним пробігом. Преса джип недолюблювала - видно, журналісти вважають, що якщо джип, то це щось підозріле. Та ще й номери у нього були "блатні" - з трьома сімками", - сказав він.
Експрес



Теги:вибори - 2015, Арсеній Яценюк, опозиція, Нові Петрівці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar