реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Володимир Хоменко -- опозиції: "Вам треба великі потрясіння"

На сесії Чернігівської обласної ради першим порушив спокій, як і прогнозувалося, прилуцький опозиціонер Віктор Лабазов. Рухівська "закалка" дається взнаки, хоча зараз В.Лабазов, як депутат обласної ради, числиться безпартійним, але висунутий партією "Батьківщина". Все ж В.Лабазов був і у списку цієї політсили, але перемогу він здобув у мажоритарному прилуцькому окрузі.
Коли перша сесія нової обласної ради пройшла процедурні формальності по заслуховуванню повідомлення голови обласної виборчої комісії і депутати були затверджені у своєму статусі, В.Лабазов запропонував доповнити порядок денний пунктом про звернення до Президента України з вимогою ветувати Податковий кодекс.

І тут головуючий -- голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко відповів майже так, як прем"єр-міністр Російської імперії Пьотр Столипін депутатам державної Думи:" Вам треба великі потрясіння, а нам -- нормальна робота!". Зрозуміло, що пропозицію депутата В.Лабазова сесія не підтримала, хоча "за" проголосували 22 депутати (швидше за все, це були депутати від "Батьківщини" та "Фронту змін").




Теги:Батьківщина, Чернігівська обласна рада, Фронт змін, В.Лабазов, В.Хоменко


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Депутати «Фронту Змін» у Чернігівській обласній раді на першій сесії ради проголосили себе опозицією до чинної влади та не брали участі у голосуванні за призначення голови обласної ради та його заступників.
Ярослав Демченков, депутат Чернігівської обласної ради від «Фронту Змін», через відмову головуючого на сесії надати слово опозиції був вимушений висунути свою кандидатуру на посаду голови Чернігівської обласної ради та використати час наданий для виступу, як кандидату на цю посаду, для проголошення позиції Партії «Фронт Змін».
Після виступу Ярослав Демченков зняв свою кандидатуру підкресливши, що депутати Чернігівської обласної ради від «Фронту Змін» знаходяться в опозиції до влади, а не до громади. «Ми прийшли працювати заради людей, які нас обрали, – зазначив депутат і додав – тому ми голосуватимемо спільно за необхідні громаді рішення, але наголошуємо, що по кожному пункту програм соціально-економічного, освітнього чи культурного розвитку ми матимемо свої пропозиції і будемо добиватись, щоб вони були враховані».
«Фронт змін» перебуває в опозиції, бо усвідомлює високу відповідальність, покладену на нього виборцями. У зв'язку з цим депутати «Фронту Змін» у Чернігівській обласній раді не приєднуватимуться до жодної більшості. Вони заявили, що не претендують на керівні посади в радах, якщо для цього буде необхідна підтримка провладної партії.
Одночасно з цією заявою депутати «Фронту Змін» внесли на розгляд Чернігівської обласної ради проект змін до регламенту ради у частині, що регулює статус та повноваження опозиції у раді.
Наразі лише «Фронт Змін» публічно проголосив про свою опозицію у Чернігівській обласній раді до Партії регіонів та партій, що приєднались до провладної більшості.
avatar
2
Как бы не называли себя различные партии - большинством или оппозицией - народ поймёт, кто за него. Надеюсь.
avatar
3
Ех, якби ж то Хоменко був Столипіним!
avatar
4
хоменко-хамелеон
avatar