реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Власна киснева станція запрацювала і в Чернігові

Ще раніше кисневі станції запрацювали у Корюківці та Мені, а зараз запустили у чернігівській міській лікарні № 3. Цей комплекс обладнання для лікування хворих на Ковід- 19 дозволяє видобувати значні обсяги очищеного кисню безпосередньо з навколишнього повітря та подавати його під необхідним тиском у мережу до госпітальних ліжок. Таке обладнання дає лікарні автономію на випадок перебоїв з поставками медичного кисню в балонах.

Киснева станція виробництва США вартістю понад 4 мільйони 300 тисяч гривень придбана за кошти державної субвенції. Весь процес монтажу установки від завезення обладнання до пуску зайняв близько місяця. Продуктивність цієї станції – 120 л/хв. Цього вистачає для кисневої підтримки 25 пацієнтів. В той же час ця станція працюватиме і у звичайному режимі – тобто для проведення операцій іншим хворим.

Таку ж кисневу станцію зараз закінчують встановлювати і в міській лікарні №2.

«Був період, коли ми хвилювалися, бо кисню лишалося на декілька днів, - розповів журналістам при огляді станції міський голова Владислав Атрошенко. - А тепер ми самі можемо генерувати кисень, а не закуповувати його в когось. Сьогодні забезпечення киснем, принаймні при цьому рівні кількості хворих, не є вузьким місцем».

За кошти державної медичної субвенції також придбано і вже проводить перші дослідження ПЛР- лабораторія. Виробником її є США, вартість – 3 мільйони 750 тисяч гривень. Біля мільйона також використано коштів цієї ж лікарні для придбання потужного вентиляційного обладнання, інших комплектуючих і ремонт приміщення. Надалі ж роботу цієї лабораторії фінансуватиме місто.

Фото прес- служби міської ради



Теги:короновірус, Владислав Атрошенко, ковід- 19, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar