реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

З Ковід-19 ситуація тривожна

У Чернігові заговорили про можливий локдаун: місто наближається до 50- відсоткової наповненості ковідних місць у лікарнях.

Наразі 207 ліжок із загальних 430 зайняті хворими на коронавірусну інфекцію, що становить майже 44 відсотки. За два тижні приріст збільшився вдвічі. До того ж захворювання проходить значно важче, ніж це було раніше: наразі 143 пацієнти потребують кисневої підтримки та 5 пацієнтів перебувають на апаратах ШВЛ.

Таких цифр у місті за весь час пандемії не було. Зростає і кількість хворих молодого віку. Заступниця начальника міського управління охорони здоров'я Ольга Малець каже: "На сьогодні опорні лікарні справляються з такою ситуацією. Збільшення кількості хворих у місті також пояснюється тим, що після введення в Києві локдауну чернігівці, які там працюють, повертаються додому, на жаль, вже хворими". Збільшити кількість місць для хворих цієї категорії в місті можна, але для них не вистачатиме лікарів.

Міський голова Владислав Атрошенко на нараді в міськраді сказав: "Коли у міських лікарнях буде понад 230 госпіталізованих людей, у Чернігові оголошуватиметься частковий локдаун. Це стосуватиметься часткових обмежень роботи закладів громадського харчування, обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті. Вживатимуться й інші заходи. Якщо кількість госпіталізованих і надалі збільшуватиметься, орієнтовно до 250-260, тоді вводитимуть жорсткіші обмеження. У тому числі це стосуватиметься й дистанційного навчання учнів старших класів шкіл міста. Такі заходи болючі для багатьох категорій малого та середнього бізнесу, також і для багатьох мешканців Чернігова, бо призведуть до втрати доходів. Тому прошу всіх чернігівців ретельніше дотримуватися заходів карантинного характеру, адже більшість кількісних показників наразі є загрозливими".

В обласній державній адміністрації відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно запобігання поширенню COVID-19 на Чернігівщині. "На жаль, динаміка рівня захворюваності та госпіталізації протягом останніх днів залишається критичною, область перебуває на порозі входження в червону зону. Наше першочергове завдання - не допустити погіршення показників, а отже, необхідно посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням, а також і надалі проводити широку інформаційну кампанію щодо вакцинації від COVID-19," - наголосила заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк.

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Петро Гармаш, загалом в області 39501 підтверджений діагноз COVID-19, з них активних випадків станом на 23 березня - 5868. Також він повідомив, що станом на сьогодні в області щеплення проти COVID-19 отримали 2606 медичних працівників.

"Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, ковід- 19, короновірус, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar