реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Влада хоче знищити опозицію?

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що проти неї порушено карну справу за нецільове використання коштів, отриманих її урядом 2009 року від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. У середу пані Тимошенко була викликана для свідчень до Генеральної прокуратури. Прокуратура каже, що екс-прем'єру вручено підписку про невиїзд.
Сама пані Тимошенко назвала звинувачення у тому, що вона начебто перераховувала гроші з екологічних програм на виплату пенсій, безпідставними, сказавши, що всі гроші від цих програм лежать на рахунках Міністерства екології і є у розпорядженні уряду.

Їй вручено підписку про невиїзд з постійного місця проживання без дозволу слідчих. Вона перебуває в статусі підозрюваного у скоєнні злочину. Досудове слідство триває.

Речник Генпрокуратури Юрій Бойченко в інтерв'ю Бі-Бі-Сі підтвердив порушення проти Юлії Тимошенко карної справи за статтею 365 Карного кодексу, де йдеться про перевищення влади і службових повноважень.

Юрій Бойченко: "Їй вручено підписку про невиїзд з постійного місця проживання без дозволу слідчих. Вона перебуває в статусі підозрюваного у скоєнні злочину. Досудове слідство триває."

Разом з тим екс-прем'єр назвала нинішні дії влади терором проти опозиції.

Сьогодні іде просто розправа. Вони думають, що таким чином зможуть знищити єдину опозицію в Україні. Наша боротьба не стане слабкішою. Ми будемо боротися доти, поки не повернемо Україні честь, справедливість і європейський спосіб життя.

Тим часом у вівторок було затримано колишнього міністра з питань екології в уряді Юлії Тимошенко Георгія Філіпчука. Генеральна прокуратура заявила, що порушила проти нього карну справу за статтею – зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Водночас правоохоронні органи відновили розслідування карної справи проти депутата фракції БЮТ-Батьківщина Андрія Шкіля, якого ще раніше звинувачували в організації проведення акції "Україна без Кучми" ще 9 березня 2003 року.

БЮТ заявляє, що нинішня влада повертається до справ часів Кучми для того, аби кинути своїх опонентів за грати.[url=http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news/2010/12/101215_tymoshenko_ok.shtml?print=1]Бі-Бі-Сі[/url]




Теги:Г.Філіпчук, Україна без Кучми, Ю. Тимошенко, опозиція, кримінальна справа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar