реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

"Вітал" відчиняє двері

«Усі вже звикли до відкриття нових ресторанів, готельних комплексів, авторемонтних майстерень, а от випадки вкладання грошей у медицину є поодинокими, — розповідає засновник медичного реабілітаційного центру «Вітал», що в с. Андріївка Чернігівського району Олександр Глинський. ¬— Ми довго визначались і вибирали місце, де можна було б збудувати такий медичний заклад. Але коли приїхали сюди, в Андріївку, то зупинилися саме на цьому об’єкті. Три роки займалися постійним інвестуванням коштів у будівництво. Починав цю потрібну справу я сам, а потім долучився ще один співзасновник Віктор Козлов, мій однодумець».

Перший приватний медичний центр

Інвестор пан Олександр розказує, що рівно 9 місяців тривала процедура оформлення дозволу на будівництво, точніше, оновлення та відбудови споруд з тих залишків, що збереглися. Бо після аварії на Чорнобильській атомній електростанції на цьому місці звели дитячий садок, який так і стояв недобудований. Пізніше взагалі розтягли все, що можна було.

Багато подолано всіляких перепон, аби цей заклад запрацював. Але більшість інституцій, особливо Чернігівська обласна рада в особі заступника голови ради Олега Обушного, зрозуміли інвесторів і всіляко підтримували.

І справді кращого місця для розміщення медичного реабілітаційного центру не знайти. Село Андріївка знаходиться в мальовничій місцевості: за селом озера, трохи далі — ліси. Від Чернігова до цього немаленького населеного пункту їхати приблизно 25 хвилин.
Журналісти, які разом із представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Чернігівського району та Чернігівської області побували в реабілітаційному центрі під час його відкриття, пересвідчились у тому, який був стан дитячого садка до розміщення тут медичного закладу. Зафіксовані слайди демонстрували майже зруйновані всередині приміщення, батареї опалення та кабелі викрадені, труби розтрощені, дах розкрадений. Відтепер цей об’єкт не впізнати. Всюди — сучасне оздоблення, медичний персонал має всі умови для надання ефективної допомоги пацієнтам.

«Зрозуміло, що запорука успішного одужання полягає в поєднанні професіоналізму нашого персоналу з індивідуальним підходом до кожного пацієнта, комфортом і увагою, на які вони заслуговують, — ділиться своїми міркуваннями директор, головний лікар медичного центру «Вітал» Валентина Токарева. — Фахівці нашого центру надаватимуть цілодобово медичний супровід. При потребі забезпечуватимуться консультаціями провідних фахівців. Наші лікарі запропонують і проведуть індивідуальні програми реабілітації для кожного окремого пацієнта. Невелика кількість місць (близько 20-25) дозволить приділити максимальну увагу кожному відвідувачу. «Вітал» – перша приватна медична установа в Чернігівській області з широким спектром професійних послуг в галузі реабілітації. Основні напрямки реабілітації: терапевтичні патології, відновлення функцій опорно-рухового апарату, відновлення після травм, невралгічні патології, відновлення престарілих пацієнтів».

Стаціонарне відділення має 16 палат, в яких передбачений весь необхідний комфортний комплекс для пацієнта протягом усього курсу реабілітації. У кожній палаті — туалетна кімната, телевізор, телефон та планується функціонування бездротового Інтернету. Матраци у кожній палаті — ортопедичні.

Як повідомила лікар-фізіотерапевт Алла Димченко, у центрі функціонуватиме кабінет фізіотерапії, оснащений сучасним обладнанням. Тут пацієнтам надаватиметься допомога як традиційними способами, так і методами нетрадиційної медицини, а також завдяки таким апаратним установкам, як ультразвукова та магнітнолазерна терапія червоного, інфрачервоного спектра; апарат для міостимуляції (мускульна терапія); для приготування синглетно-кисневої пінки; для дарсонвалізації (знімає біль і запальні процеси).
В центрі діятимуть кабінет ручного масажу, лікувально-фізкультурний кабінет, блок водної реабілітації, до якої входять бальнеологічна гідромасажна ванна, гідролазерний душ-масаж, басейн. Під час комплексної реабілітації застосовуватиметься арома- і фітотерапія.

Як зазначила психолог центру Любов Кошалєва, у закладі приділятиметься значна увага музикотерапії, впроваджуватимуться різноманітні малюнкові тести, застосовуватимуться мультимедійний проектор, а також усілякі інші методики, які позитивно впливатимуть на відновлення здоров’я пацієнтів.

«Наш центр адаптований не тільки для комфортного перебування, але і для якісного процесу ремісії та реабілітації людини,

Під час церемонії з відкриття центру заступник голови обласної держадміністрації Наталія Білоус сказала: «Цей реабілітаційний центр — перший приватний об’єкт такого значення в Чернігівський області. Я переконана, що такі медичні заклади потрібні. Бо, погодьтеся, хворому після основного етапу лікування у лікувальній установі нема куди потім подітися. Тому такий заклад і потрібен для ефективної реабілітації».

Як потрапити на реабілітацію?

Журналістам було цікаво дізнатися про розцінки у центрі. Отже, вартість перебування одного пацієнта на добу складатиме від 400 до 600 гривень, не враховуючи медикаментозного лікування. До цієї суми входитиме легкий масаж (за «поглиблений» треба буде платити додатково), прості медичні маніпуляційні процедури, душ, ванни, фіточаї. На їжу доведеться за день викласти зі свого гаманця в середньому 80-100 гривень. Харчування планується п’ятиразове.
Як пояснив Олександр Глинський, порівняно з цінами відомої в Україні медичної клініки «Борис», де за добу пацієнти платять від 2,5 до 6 тисяч гривень, це не так вже й дорого. Але, звичайно, якщо взяти до уваги доходи пересічного українця, то побувати у цьому центрі більшості громадян, які потребуватимуть реабілітаційної допомоги, мабуть, не доведеться. Щоправда, існують різні програми, тендери, за якими, ймовірно, можна буде потрапити сюди громадянам і з невеликими доходами, аби «підправити» своє здоров’я (переважно, після складних операцій).

Голова сільської ради Андріївки Ніна Слюсар так висловилась: «Скажу чесно, спочатку у мене були сумніви щодо того, чи зможуть засновники зробити задумане. Адже величезний обсяг робіт необхідно було виконати. Але вже через деякий час мої сумніви розвіялися. Громада нашого села дуже задоволена, що з’явився такий заклад в Андріївці. А це і додаткові робочі місця, надходження до місцевого бюджету коштів від діяльності закладу (біля 300 гривень щомісяця)».

«Vita» на латині — це життя. Тож керівники цього закладу впевнені: пацієнти, які перебуватимуть тут, обов’язково не тільки отримуватимуть позитивний заряд енергії, а й належним чином зміцнюватимуть своє здоров’я.

Щоб потрапити до реабілітаційного центру, необхідно надіслати виписку з поліклініки чи стаціонару електронною поштою, яка є на власному сайті центру в Інтернеті. Також можна зв’язатися з фахівцями закладу за телефоном: (0462) 973-911. Отримати консультації лікаря і ознайомитися з умовами перебування в методичному центрі можна з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 16.00 в Андріївці.

Ще одне впадає в очі: українською мовою в установі — жодних написів. Та й сама центральна вивіска — англійською та російською мовами. Напевно, цей центр не розрахований на українців? Дехто скаже, що не мова лікує людей. Але я заперечу, бо саме такі поняття як мова, можливо, лікують ще більше, ніж пігулки та ін’єкції. З цим погоджувалися і власники реабілітаційного центру, коли вели розмову про можливість позитивного лікування нетрадиційними способами…

Сергій КОРДИК, фото автора







Теги:Андріївка, центр, медицина, Медичний, здоровя, Перший, Глінський, Вітал, приватний, vivat


Читайте також



Коментарі (0)
avatar