реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Корисне вино із березового соку

У давнину з березового соку готували вино, розповідає кандидат біологічних наук Любов Дудченко. В одному відрі соку розчиняли 200 г цукру й уварювали його на малому вогні на 1/3, збираючи піну. Потім сік фільтрували через густе сито чи полотно й додавали нарізаний шматочками лимон. Як тільки сік охолоджувався до температури 30–35°С, до нього додавали 1 ложку дріжджів. Коли з'являлася піна, її знімали ложкою, а сік розливали в пляшки, закупорювали, ставили в холодне темне місце. Через 2–3 місяці вино готове до вживання.



Теги:здоровя, медицина, березовий сік, Корисне вино


Читайте також






Коментарі (1)
avatar
1
Что-то одно с другим не сходится. "В давнину" - это когда? Тридцать лет назад, когда были и сахар, и лимон?
Или это старинный рецепт от прадедов? И тогда что, в любой корчме были свежие лимоны? Или крестьяне 100 лет назад могли позволить себе покупать сахар? Тогда бы они революцию не творили...
Хотелось бы дополнить рассказ Любови Дудченко какими-небудь ссылками.
avatar