реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Віктор Тканко: "Проекту реконструкції Валу ще нема"

10 квітня відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка з членами Громадської ради при облдержадміністрації: головою Громадської ради при облдержадміністрації Світланою Пасталицею, головою правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директором Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, кандидатом історичних наук Олександром Коваленком та головою Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль» Тамарою Петровою.
Було обговорено питання спільних дій обласної влади та громадськості у питанні розроблення плану розбудови Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Віктор Тканко повідомив, що попри повідомлення у деяких ЗМІ, проекту реконструкції Чернігівського Дитинця на даний момент не існує. Водночас, громадськості пропонується долучитися до вироблення пропозицій щодо здійснення у подальшому робіт з благоустрою та реконструкції території Валу у відповідності до Генерального плану розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника, затвердженого у 2009 році. У подальшому буде підготовлений повноцінний проект реконструкції, який згодом і стане предметом широкого громадського обговорення.

Довідково.

Концепція подальшого розвитку «Чернігова стародавнього» 28 березня ц.р. була обговорена на засіданні круглого столу, ініційованого Громадською радою при облдержадміністрації. Там же була висловлена пропозиція створити робочу групу Громадської ради по вивченню питання розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації



Теги:історичні пам'ятки, Чернігів, Вал, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar