реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Виклали історію 80 сіл

Книга наукового співробітника Корюківського історичного музею Андрія Науменка описує історію 80 сіл, селищ і містечок -– навіть тих, які вже давно зникли з карти, ввійшовши до складу інших населених пунктів, або зняті з обліку.

Одним із найцікавіших населених пунктів автор називає село Домашлин, яке є найстарішим на Корюківщині. Також він відзначив села, котрі до більшовицького перевороту були містечками.

«До революції на Корюківщині було три містечка: Холми, Охрамійовичі та Олександрівка. Потім цей статус із них було знято. За радянської влади вони стали селами. Тоді була така державна політика, коли статус містечка ліквідовували, більші населені пункти ставали селищами міського типу, а менші -– селами», -– розповідає автор.

За його словами, на написання книги він витратив сім років, вивчаючи архіви Києва та Чернігова. На жаль, наклад дуже маленький -– всього 200 примірників, оскільки книжка видана за кошти бюджетної програми. Але тепер фермери та інші підприємці, які люблять свій край, можуть профінансувати поширення цього унікального дослідження більшим накладом.

На Корюківщині є гарний приклад, коли Василь Устименко, видавши свою першу книгу - про рідне село Жукля, передав її до кожної хати. Таким чином книга розлетілася серед земляків по всьому світу -– від Владивостока до Лос-Анджелеса.
Голос України



Теги:історія сіл, Корюківський район, Домашлин, Жукля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar