реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Відсторонена через вакцинацію викладачка виграла суд

У Чернігові викладачку хореографії відсторонили від роботи через відсутність вакцинації від коронавірусу. Проте педагогиня подала до суду та виграла справу.Про це повідомляє Суспільне

Таке рішення 13 грудня ухвалив суддя Деснянського районного суду Вадим Коверзнєв за позовом викладачки хореографії школи мистецтв Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького Олени Вовк. Суд скасував її відсторонення від роботи.

Адвокат вчительки Костянтин Серкін наголосив, що за рішенням суду роботодавець тепер має виплатити їй середню зарплату за час відсторонення від роботи з 8 листопада 2021 року.

У Чернігівському музичному коледжі ще не знають, чи подаватимуть апеляцію на цю ухвалу суду.

Рішення суду треба виконувати або подавати апеляцію. Коли рішення суду надійде до нас, будемо разом з юристом думати щодо подачі апеляції, – сказав директор Володимир Суховерський.

Як пояснював тоді адвокат Сергій Вольфовський, відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю, яка врегульовує порядок відсторонення від роботи, нема права відсторонювати від роботи за відсутності обов’язкової вакцинації.

"Відповідно до цієї статті, відсторонення працівників від роботи власником або уповноваженим органом допускається у разі: появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння, відмови або ухилення від обов’язкових медичних оглядів або навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони, або в інших випадках, передбачених законодавством".



Теги:Деснянський суд, вакцинація, Чернігівський музичний коледж, відсторонення від роботи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar