реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Свободу Карелії!

Поки в Україні вже 6-й місяць точиться гаряча фаза 8-річної новітньої визвольної війни, на теренах, загарбаних у середині XX століття червоними московитами здіймають голови представники уярмлених колонізаторами корінних фіно-угорських народів. У цьому випадку – Карелії. Днями у містах Петроской (окупантська назва Пєтрозаводск) і Каргумякі (окупантська назва Мєдвєжьєгорск) невідомі розповсюдили газету з гучною назвою, але мовою загарбників – "Фінська Карелія".

З'ясувалося, ще ініціатори поширення цього друкованого видання називають його не інакше, як "символом повернення до Фінляндії". Провокативні світлини миттєво злетілися мережею, спровокувавши спазматичні рухи ґебістів, які заповзялися шукати тих, хто залишив примірники газети на вулиці, а її саму знищувати одразу на місці. Однак видавці виявилися спритнішими та підготовленішими – світ побачило 5000 примірників, більшу частину з яких адресно передали охочим до розвалу РФ жителям.

Як можна побачити зі змісту, на шпальтах газети розгорнуто критику путінського режиму і зосереджено увагу читача на розповіді про корінні народи реґіону. Основною ж метою "Фінської Карелії" є навернення вільних від шаленої кремлівської пропаганди мешканців до рідного лона Суомі. При цьому редакція попереджає, що не підтримує насильство, а територіальний статус (вірогідно – сецесія, сепаратизм, визволення) вирішиться на всенародному плебісциті; тож побажаймо успіхів карельським самостійникам у боротьбі за свою свободу від імперії!

Центр дослідження Фінляндії



Теги:Карелія, Сепаратизм, Фінляндія, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar