реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Судять за Карелію

Судять мешканця міста Петроскої (Петрозаводськ) за заклики повернути Фінляндії території, які були окуповані СССР під час Другої світової війни. Прокуратура Республіки Карелія вже направила до суду кримінальну справу обвинуваченого. Ключовий гріх - розповсюдження листівок «екстремістського змісту».

За даними попереднього слідства, 47-річний обвинувачений Д. в січні 2010 року виготовив листівки із закликами передати Фінляндії прикордонні території Республіки Карелія, Мурманської та Лєнінградської областей, які контролює РФ. Він розкидав їх у поштові скриньки житлових будинків окупованого міста Сортавала, а також розіслав текст звернення у ЗМІ та в громадські організації.

Як пояснюють у прокуратурі Карелії, в листівках містилися заклики про повернення Фінляндії її колишніх територій, які анексував СССР під час Другої світової війни і необґрунтовано їх включив до складу СССР у результаті підписання міжнародних договорів 1939 і 1947 роках.

У ході слідства було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 280 кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності), яка передбачає покарання позбавлення волі на три роки. Це універсальна стаття нинішнього московського режиму, під яку пускають всіх тих, кого в СССР судили по статті «антисовєцька пропаганда».

Примітно, що заклики приєднати частину територій, котрі входять до складу РФ до Фінляндії (а точніше – їх повернути) звучать доволі часто.

Обміняти окуповані території на дозвіл Москві покласти у фінській частині моря частину газопроводу Nord Stream, закликав фінський політик Ерккі Седерквіст.

Сайт UGRAINA.org




Теги:Карелія, Фінляндія, окупація, Сепаратизм, РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar