реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Важко сьогодні бути християнином...

Сучасному християнину важко жити вірою, бо віра вимагає чіткої позиції. Християнин повинен чинити так, як вчить Христос, але це суперечить ряду культурних норм сучасності.

Яскравим прикладом є велика кількість християн, що не відвідують богослужіння. Відпочинок, футбольний матч, кіно, виїзд на природу та безліч іншого стали для них важливішими. “Бог усе розуміє,” – говорять вони, лаштуючи свою віру під культурні норми сьогодення.

Неправда, напівправда та пошук виправдань є невід’ємною частиною існування. Дехто переконаний, що може за власним бажанням обирати чого триматися, а чого ні з багатства християнського віровчення.

Одні кажуть, що вірять в те, що Церква вчить про Спасителя, але не визнають стриманості у статевому житті. Інші підтримують протест Церкви проти смертної кари, але залишають за собою право вдруге, втретє або й вчетверте одружуватись, залишаючи дітей сиротами при живих батьках. Ще інші радо беруть участь у підтримці бідних, але лишають за собою право формулювати позиції стосовно абортів.

Є й такі, які говорять, що церковне вчення безнадійно застаріло, й має бути переглянуто у відповідності до сучасних культурних норм.

Тепер захищати віру доводиться не в бесідах з буддистами, мусульманами та атеїстами, а в розмовах із християнами, що народилися, виросли й живуть у християнській вірі…

Справжня віра – це несіння хреста й долання повсякденних труднощів навіть тоді, коли доводиться йти проти течії культурного процесу. Бути християнином у сучасному світі вимагає мужності, характеру й цілісності. Саме таке долання щоденних труднощів і життя вірою і є несінням хреста…

Єпископ Павло ЮРИСТИЙ



Теги:єпископ Павло Юристий, Християнство, хрест, пцу, Великий піст


Читайте також



Коментарі (0)
avatar