реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голова обласної "Просвіти" виходить з Громадської ради при ОДА

Щойно на зустрічі членів президії Громадської Ради з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком член президії Олександр Рись озвучив заяву сімох членів Громадської Ради про зупинення членства в ГР.

При цьому Світлана Пасталиця, Наталія Проскуріна та Тамара Петрова обзивали підписантів провокаторами, вимагали вийти із залу, щоб не заважати їх "роботі". А комуністка Валентина Седячко, яку з такою настирливістю протягли свого часу в керівники комітету по екології, весело сміялася, чуючи про смерті на Майдані. Для комуністів це так характерно...

Подаємо текст заяви, після оголошення якої Олександр Рись, Павло Пущенко та Василь Чепурний покинули залу засідань обласної державної адміністрації.

В умовах, коли в країні фактично впроваджується диктатура, коли громадянському суспільству влада оголосила відкриту війну, не бачимо можливим для себе подальше перебування у складі Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.

Громадська рада при Чернігівській державній адміністрації за більше двох місяців протистояння в Києві так і не спромоглася дати оцінку подіям , що відбуваються в країні.

Голова Громадської ради С.Пасталиця відмовилася навіть виносити на розгляд ради питання про засудження знищення євро майдану, який проводили громадські організації в Чернігові.

Тому заявляємо про призупинення свого членства в Громадській Раді до вирішення таких питань: 1) засудження ГР кровопролиття, влаштованого владою у Києві, 2) розслідування і покарання винних у захопленні майна громадських організацій на Євромайдані у Чернігові – це має забезпечити голова обласної адміністрації Володимир Хоменко, як посадовець, особисто відповідальний за дотримання конституційних норм у Чернігівській області.

Закликаємо інших членів Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації приєднатися до нашої заяви.


21 січня 2014 року

Заяву підписали:


Рись Олександр Сергійович, менеджер проектів Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень»;

Висоцький Геннадій Володимирович, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Спілка молодих політологів України»;

Чепурний Василь Федорович, голова Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка

Пущенко Павло Михайлович, голова Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Освітній центр „Ініціатива”;

Малецький Євген Валерійович, виконавчий директор Міської громадської організації «Асоціація безперервної фахової освіти „АТЕНЕУМ“»;

Шешеня Альона Олександрівна, голова Правління Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Маю право»;

Андрійченко Ігор Володимирович, голова Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної організації "Демократичний альянс"



Теги:Майдан, Просвіта, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
"Світлана Пасталиця, Наталія Проскуріна та Тамара Петрова"  -  ідейні тигриці-захисниці режиму
avatar
2
А хто це такі?
avatar
3
Пане Василю, я ж з самого початку цієї лукавої затії від влади зауважував щодо недоцільності входження національно-свідомих очільників громадських організацій до цієї бутофорії. Отож!
avatar
4
Скатертью дорога, воздух будет чище.
avatar
5
По-нынешним временам и законам, за клевету, можно и в суд подать.
avatar