реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Валерій Асадчев: Обнулити списки та залишити старий склад Верховної ради дуже небезпечно

«Неадекватною реакцією на фальсифікацію виборів» назвав представник Української народної партії, народний депутат III-IV скликань Валерій Асадчев наміри об’єднаної опозиції обнулити списки. «Навпаки необхідно увійти в парламент, але не подарувати владі жодної тушки», – наголосив він.
«Про фальсифікації було відомо ще коли вносили закон про вибори народних депутатів. Утім попри надзвичайно брудну кампанію, опозиція все ж таки отримала доволі широку підтримку населення», – нагадує політик. З огляду на це, він стверджує, що «обнуляти списки до того, як представники опозиції отримають депутатство – нерозумно, адже в такому разі залишиться старий склад Верховної Ради, а це дуже небезпечно».

Представник УНП переконаний, що спершу новообрані народні депутати мають прийти у парламент та прийняти присягу (тоді депутати VI скликання втратять свої повноваження) і, аж після цього, з огляду на ситуацію, можна проводити процедуру обнуління списків. «Якщо ж на депутатів почнуть тиснути, щоб отримати 300 голосів, тоді обнуління списків буде виправданим. Але фальсифікації виборів – це не достатня підстава для таких дій», – підкреслив Асадчев.

Валерій Асадчев також висловив переконання, що сила Об’єднаної опозиції полягатиме не в тому, що вона влаштує демарш, а у її сталості.
«За результатами виборів, опозиція отримала доволі велику кількість голосів, великі права і повноваження і вона може становити серйозну силу, якщо новообрані народні депутати не почнуть виходити з її складу. Як тільки з опозиції побіжать так звані «тушки», на ній можна буде поставити хрест», – підсумував Валерій Асадчев.

Прес-служба УНП




ДОВІДКА


Вале́рій Миха́йлович Аса́дчев народився 14 липня 1953 року в Києві. Дитинство пов"язане з селищем Радуль Ріпкинського району Чернігівської області.
У 1977 році закінчив Київський політехнічний інститут (інженер-технолог) та Київську консерваторію ім. П. Чайковського (хоровий диригент).
У 1997-му — юридичний факультет Національного університету ім. Т. Шевченка. Кандидат економічних наук (2003).
• 1977-1991 — Інженер-технолог дослідного заводу Інституту електрозварювання ім. Є. Патона.
• 1991-1995 — Депутат Московської райради в Києві, заступник голови райради.
• 1995-1998 — Голова держадміністрації Московського району Києва.
З 1998 року — член Народного Руху України. З 1999-го — член центрального проводу Української Народної Партії (до 2003-го називалася Українським Народним Рухом).
У 1998-2002 — Народний депутат України 3-го скликання від Народного Руху України.
Голова підкомітету з питань бюджету АР Крим, органів місцевого самоврядування та формування місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради з питань бюджету. З 1998 року — викладач курсу «Бюджетна система України» в Київському славістичному університеті.
• 2002-2006 — Народний депутат України 4-го скликання, обраний по виборчому округу № 220 м. Київ. Блок Віктора Ющенка «Наша Україна». Заступник голови Комітету з питань бюджету.
З травня 2006 року по березень 2010 року - голова Полтавської обласної державної адміністрації.
З 2010 року — голова секретаріату Української народної партії.








Коментарі (0)
avatar