реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Україні — новий міністр

Новим міністром з надзвичайних ситуацій України призначено Віктора Балогу. Він обіймає цей пост уже вдруге - уперше Балога очолював це міністерство у 2005-2006 роках.

У його послужному списку також посади мера Мукачева, губернатора Закарпаття та голови Адміністрації (тоді - Секретаріату) президента Віктора Ющенка, повідомляє Главред . Наразі Балога очолює партію «Єдиний центр» та має вплив на низку народних депутатів, що формально належать до фракції НУНС.

Посада міністра з надзвичайних ситуацій є вакантною з 9 липня 2010 року, коли тодішній міністр Нестор Шуфрич був звільнений коаліцією Верховної Ради та переведений на посаду заступника секретаря РНБОУ. Лісові пожежі літа цього року Україна зустрічала без міністра з надзвичайних ситуацій: після відставки Шуфрича у Раді не набиралося голосів для підтримки ініціативи призначити на його місце Балогу. Ця ідея не користувалася популярністю серед партнерів Партії регіонів по парламентській коаліції. Після повернення до Конституції 1996 року Президент дістав право одноосібно призначити міністра - і не забарився цим правом скористатися.




Теги:Балога, міністерство надзвичайних ситуацій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar