реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Стрілянина в Мукачево: розборки олігархів руками "Правого сектору"

У Мукачево на Закарпатті пройшла перестрілка між бійцями "Правого сектору" з одного боку та людьми з оточення народного депутата Ланьо і міліцією - з іншого. Загинули троє людей. Зараз "Правий сектор" відійшов у село, з якого відстрілюється.

Полк спеціального призначення «Азов» запропонував негайно зняти депутатську недоторканість із народних депутатів Михайла Ланьо і Віктора Балоги «як головних винуватців конфлікту».

Про це йдеться в заяві «Азову» щодо ситуації у Мукачевому Закарпатської області, поширеній прес-службою військового формування.

«Збройна конфронтація на Закарпатті, що призвела до крові та загибелі кількох людей, спровокована протистоянням кримінальних угруповань, очолюваних народними депутатами Михайлом Ланьо та Віктором Балогою. Дуже прикро, що в конфлікт за право «кришувати» контрабанду в регіоні виявилися втягнутими українські патріоти», - наголошено в заяві.

Михайло Ланьо є узаконеним олігархом, у кримінальних колах відомий як "Блок", сидів за згвалтування, був активним діячем партії Медведчука, де перебував також Балога. Був депутатом від Партії регіонів. Нині народний депутат, що обраний по округу, входить у групу Єремєєва. Віктор Балога - неформальний "хазяїн" Закарпаття та також народний депутат. За неофіційними даними, конфлікт стався через переділ олігархами ринку контрабанди. Прикро, що "Правий сектор" отак примітивно втягнутий у розборки олігархів.

"Правий сектор" заявляє, що намагався перекрити канал контрабанди, організований Ланьо та міліцією і патронований Медведчуком. Але гранатомети і стрілянина у мирному місці говорить про примітивний рівень провідників "Правого сектору" і руйнує міф про їх високу організованість та непідконтрольність олігархам.

Іван ПОБИВАН.




Теги:Правий сектор, олігархи, Ланьо, Мукачево, Балога


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
НЕ БЛОК, А БЛЮК він же Ланьо. На Закарпатті, як були бандити 90-х так вони і залишилися, а тепер ще стали депутатами Верховної Зради і депутатами різних рівнів!
avatar