реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В обласній бібліотеці відбувся майстер-клас «Ліплення з полімерної глини»

16 січня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка відбувся майстер-клас «Ліплення з полімерної глини» у рамках проекту «Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації», який реалізується ініціативною групою «Небайдужі бібліотекарі», за підтримки Чернігівського обласного відділення УБА, за адміністрування громадської організації «МАРТ», у межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що підтримується Європейською комісією.

Чудового зимового дня у Мистецькій вітальні за круглим столом зібралися творчі та креативні люди різних поколінь, щоб набути нових вмінь і долучитися до світу прекрасного. Предметом, який підлягав вивченню стала полімерна глина. Це дуже пластичний продукт, за такі властивості його ще називають пластиком чи термопластиком. З даного матеріалу можна виліпити різноманітні сувеніри, прикраси, фігурки ляльок, квіти та багато іншого.

Учасники майстер-класу навчилися працювати з полімерною глиною, виробили брелок-підвіску у вигляді полунички і троянди та на згадку про прекрасно проведений день отримали унікальний шедевр, зроблений своїми руками. Також відвідувачі розглянули виставку виробів попередніх майстер-класів і книжкову виставку пізнавальної літератури.

На майстер-клас до бібліотеки завітала місцева авторка Лана Світко зі своєю донечкою Анею. «Ніколи раніше не займалася таким видом хендмейду, тож було цікаво. Створюючи на перший погляд прості вироби, почувалася ученицею початкових класів. Адже у будь-якій роботі потрібен досвід» – поділилася своїми враженнями молода поетеса.

Досі вважалися найкрасивішими вироби придбані у дорогих фірмових бутиках. Їх можна було придбати прямо на місці або при бажанні замовити по інтернету. Однак набагато приємніше і надійніше вміти виготовити сережки, намисто, браслети, а також інші прикраси своїми руками.

Олена ПОПОВИЧ



Теги:переселенці, російсько- українська війна, бібліотека імені Короленка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar