реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Програма для біженців закінчилась...

"Все, программа соотечественников закончилась и теперь вас депортируют" – такими словами брянські чиновники з посмішкою відмовляють втікачам з Донбасу, які хочуть отримати російське громадянство.

Про це повідомляє одне із брянських інтернет-видань. Як виявилось, до місцевого ЗМІ звернувся 34-річний чоловік, який до 2014 року проживав у Авдіївці Донецької області. І з початком війни на Донбасі переїхав до Брянської області.
http://bryansktoday.ru/2017122163470/society/Bezhenets-s-Donbassa-rasskazal-ob-izdevatelstvah-bryanskoy-chinovnitsy.html

Вже 3 роки чоловік намагається отримати російське громадянство. При цьому, російські чиновники, на його думку, всіляко протидіють цьому. Спершу від нього вимагали додаткові документи, далі змушували кілька разів переписувати заяву. Нарешті, прямо натякнули, що у нього немає підстав для отримання громадянства.

Не допомагає навіть і те, що колишній громадянин України має числених родичів у Брянській області. І щораз підкреслює, що втікав з України через війну, з наголосом – що «некогда не разговаривал и не разговариваю на украинском языке. Я носитель русского языка!» (мова оригіналу, як бачим новій російської мови навіть пише з помилками)

А останній візит чоловіка до місцевого паспортного столу закінчився заявами про те, що програма для переселення співвітчизників закінчилась, а значить біженців депортують в Україну.
Дивно і те, що чоловік, який сам відхрещується від української мови, припускає, що чиновники ненавидять саме українців. І натякає, що він немає нічого спільного із Україною, одночасно сподіваючись на медійний розголос для вирішення проблеми.

Як бачимо, попри заяви політичного керівництва Російської Федерації на місцевому рівні біженцям з Донбасу в Росії не раді. Більш того, їм ставлять штучні перепони для легалізації, відмовляють у громадянстві.

Довідково. Державна програма зі сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном, діяла з 2006 року. Програма передбачала переселення у Росію осіб, які після розпаду СРСР опинилися за межами РФ і бажають переселитися до Росії.



Теги:Брянськ, біженці, переселенці, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar